چرا باید مطالعه نمود؟
جنبه اصلی هر پروژه، اطلاع از نحوۀ انطباق تحقیق با زمینۀ کلی تئوری و عمل در منابع انسانی میباشد. سطح بررسی پیشینه بسته به ماهیت تحقیقات (دورۀ لیسانس، فوقلیسانس و غیره) و معیارهای ارزیابی دانشگاههای مختلف، متفاوت است. بههرحال، بررسی مقدماتی پیشینه در تمامی پروژهها و بررسی شکافهای دانش موجود و ارزیابی نحوۀ انطباق یافتهها با دانش موجود، عنصری اساسی است. اگرچه نسبتبه ارزش متون موجود تردید وجود دارد، مزایای فرایند مطالعه به شرح زیر میباشد:
برای تحقیق ایده کسب میکنید: میتوانید اطلاعات اساسی را درمورد موضوع جمعآوری کنید و به دیدگاههای مرتبطی دست یابید (بهویژه دیدگاههایی که در موقعیت روزمره یا محیط مدیریتی بیان نشدهاند). در این مسیر، میتوانید ایدههای جدید یا جالبتری که تفکرات مقدماتی شما را نسبتبه روش تحقیق روشن میکنند، خلق نمایید.
درک خود را از حوزه موضوع توسعه میدهید: اگر ایدهای درمورد حوزۀ تحقیق دارید، مطالعه درمورد آن، به شما اطلاعاتی مفید در مورد مباحث تحقیق ارائه میدهد.
پی میبرید که چگونه سایر پژوهشگران مسائل مشابهی را قبلاً در سازمان حل کردهاند: با مطالعه درمییابید مسائل مشابه چگونه توسط سایر افرادی که در حوزۀ مشابهی کار میکردهاند، حل شده است.
سؤالات تحقیق را تعیین میکنید: وقتی اطلاعاتی را جمعآوری نمودید، باید آنها را تفسیر و تحلیل نمایید. بهمنظور تفسیر اثربخش آن، شما نیازمند آگاهی از مباحث کلیدی، مفاهیم، سؤالات و چگونگی ارتباط آنها میباشید.
دادههای ثانویه را جمعآوری میکنید: مطالعه در زمینه موضوع، دادههای ثانویه مرتبطی را نشان میدهد. این دادهها، شامل اطلاعات از سازمانهای دیگر با موقعیت مشابه یا دادههای عددی است که برای اهداف قیاس یا بنچ مارکینگ جمعآوری شدهاند.
چه زمانی برای مطالعه مناسب میباشد؟
بهمحض اینکه ایدهای راجع به موضوع پروژه بدست آورید، مطالعه را آغاز کنید. این امر به شما در ایجاد موضوع و تصمیمگیری درمورد جنبههای خاص مرتبط با تحقیق کمک میکند. این فرایند مطالعه، از برنامهریزی پروژه، حمایت میکند. زمانیکه شما به سؤالات مقدماتی و اهداف فرعی تحقیق میرسید، مطالعات بیشتر در تبیین موضوعات و مفاهیم اساسی کمک میکند. از اطلاعات موجود برای اطمینان از این که جمعآوری دادههای اولیه، تمامی جنبههای مهم را پوشش میدهد، استفاده کنید. منابع اطلاعاتی جدید همیشه در دسترسند و تحقیق منابع انسانی، در بطن توسعه و تغییر انجام میشود. بنابراین پروژه تحت تأثیر یک فرایند مستمر میباشد.
اگرچه باید مطالعات را به سرعت آغاز کنید، تا زمان ارائه گزارش پروژه آن را متوقف نکنید. در این مسیر، فرایند مطالعه باید مطابق با دوره زمانی پروژه باشد. براون (2006) اشاره نمود که در زمان تمرکز بر مقالات، کار پژوهشگران مثل شعبده بازانی که توپهایی در هوا دارند، است و آنان باید متون مرتبط با تحقیق را جستجو کنند که مراحل زیر را شامل میگردد:
- متونی را که یافتهاید، مطالعه کنید؛
- نوشتن فصل بررسی پیشینه را آغاز کنید؛
- اهداف یا سؤالات تحقیق را تعیین و آنها را اصلاح کنید؛
- برای نحوۀ انجام تحقیق برنامهریزی کنید.
چه مطالبی را باید مطالعه نمود؟
بهطورکلی، منابع اطلاعاتی در مورد موضوع به 3 نوع تقسیم میشوند:
- منابع اولیآ متون: از درون سازمان مورد تحقیق برمی خیزند و اغلب منتشر نشدهاند- برای مثال، گزارشات داخلی و پیامهای ایمیلی؛
- متون خاکستری: اسناد کلیتر و در حوزۀ عمومی هستند، اما تحت کنترل نشریات تجاری نیستند. متون خاکستری شامل گزارشات شرکتی، انتشارات دولتی، گزارشات فنی، خبرنامهها، اطلاعیهها، مقالات پژوهشی، صورتجلسات کنفرانسها، رسالات یا گزارشات تحقیق میباشند. چنین منابعی اغلب توسط دولت، دانشجویان، مؤسسات حرفهای، تجاری و صنایع ایجاد میشوند؛
- منابع ثانویۀ متون: این متون در سطح کلیتری موجودند و شامل کتب، مقالات روزنامهای یا گزارشات و مقالات نشریات میباشند، اگرچه تشخیص این منابع، کار آسانی است (برای مثال، بسیاری از آنها در اینترنت موجودند). این فصل عمدتاً بر مباحثی در زمینه استفاده اثربخش از منابع ثانویه و متون خاکستری، تمرکز دارد. کسب و استفاده از منابع اولیه در فصل 6 توضیح داده میشود.
انواع مختلف متون
تمرین:
تصور کنید درصدد انجام تحقیقی در زمینه اثربخشی مدیریت کارکنان برون مرزی در سازمانهای برون مرزی میباشید. این تحقیق ممکن است با سازمان شما مرتبط باشد یا بهطورکلی، فرایندهای برون مرزی را شامل گردد. این امر مستلزم آنست که برای توسعه درک خود از موضوع و تعیین سؤالاتی که در توسعه چارچوب تحلیل دادهها مفید است، مطالعه نمایید.
سؤالات بحث
1. علاوه بر مطالعه اسناد موجود در سازمان (ها)، چه منابع دیگری به شما در ایجاد دانش درباره مدیریت کارکنان برون مرزی کمک میکند؟
2. برای هر منبع، حداقل یک مزیت و یک عیب را بر اساس دانش خود، لیست کنید. چگونه بدون مطالعه میتوان به بخشهای مرتبط با هر منبع دسترسی داشت؟
نقاط بازخور
منابع مختلفی در کسب متون بیشتر در زمینه مدیریت کارکنان برون مرزی به پژوهشگرکمک میکند. تعداد مقالات منتشره در روزنامهها و گزارشات خبری مرتبط با مدیریت برون مرزی، زیاد است. بهعلاوه احتمالاً شما بهعنوان پژوهشگر اطلاعات و دیدگاههایی درباره مدیریت برون مرزی در نشریات تجاری یا حرفهای مییابید که شامل مطالبی در زمینه مدیریت افراد هستند، اما بهطورکلی در سایر حوزهها نیز مطالبی در این رابطه موجود است، که در نشریات خاصی مثل نشریات زیر منتشر میشوند:
caterer and Hotel Keeper, money management Accounting Weekly, Air transport world, computer world
احتمالاً کتب مختلفی در این زمینهها موجود است که شامل کتابهای عمومی در زمینه منابع انسانی بینالمللی و کتب مؤسسات تخصصی یا حرفهای (مثل CIPD) میباشد. وب سایتهای خاصی نیز موجودند که مرتبط با مدیریت برون مرزی هستند (مثل expatwomen.com).
سایر منابع اطلاعاتی، متون مرتبط با نشریات دانشگاهی مثل نشریه مدیریت منابع انسانی، نشریه بینالمللی مدیریت منابع انسانی، نشریه مطالعات مدیریت و نشریۀ توسعۀ مدیریت میباشند. آنها در نتیجه تحقیق دقیق و ملاحظات دانشگاهی، اطلاعاتی را ارائه میکنند و معمولاً منجر به بررسی پیشینه میشوند. درنتیجه، این متون نه تنها به لحاظ محتوایی مفیدند، بلکه لیستی از منابع مورد نیاز را ارائه میکنند. ممکن است فردی دیگر در دانشگاه یا در محل کار، تحقیقی در حوزه مشابه انجام داده باشد. پایاننامه، تز یا گزارش تحقیق، منبع مفیدی برای اطلاعات در مورد موضوع شناخته شده میباشد. نگرش به منابع مختلف در شکل 12 نشان داده شده است.
ارزیابی منابع مختلف
بسیاری از پروژههای دانشجویی، بر متون شکل 12 نشاندادهشده توجه دارند و بدین ترتیب از ارزیابی متون مختلف مزایایی کسب میکنند. در ارزیابی منابع مختلف اطلاعاتی، تعیین مخاطبان و انواع ارتباطات مناسب برای تحقیق، مهم میباشد (شکل 13 را ببینید). هدف یک مقاله روزنامهای یا خبر آنلاین، ارائۀ تمایلات برای مطالعات مقطعی در کل جامعه است که بستهبه سیاست (یا موقعیت) ویرایشی منتشر میشود. درنتیجه مباحث بسیار کلی میباشند و این مباحث، تمامی تفاسیر ممکن از رویدادها را توسعه نمیدهند. مقالات مندرج در نشریات تجاری یا حرفهای اگرچه برای مطالعه در دسترسند، به انعکاس عقاید و اولویتهای ویرایشی خاص تمایل دارند و تمامی دیدگاههای ممکن را در نظر نمیگیرند. در مقابل، مقالاتی که مرجع آنها نشریات است، درحالیکه چارچوب تحلیلی و انتقادی خوبی، ارائه میدهند، بدور از تمایلات خاص پژوهشگر هستند و مطالعه آنها دشوار است، با این وجود، اگرچه اساس مفیدی برای تفکر نقادانه و ارزیابیگر ارائه داده، شما را در انجام تحقیق زمینهیابی توانمند میسازند. در اینجا باید عوامل زیر بنایی و مبانی مرتبط با مسائل یا فرصتها درزمینۀ منابع انسانی را بررسی و تحلیل نمایید.
کتابهای مرتبط
روشهای تحقیق در مدیریت منابع انسانی
260,000 تومانوزن | 1 کیلوگرم |
---|---|
نام مولف |
والری اندرسون |
نام مترجم |
میرعلی سید نقوی, نفیسه سادات هاشمی رودمعجنی |
سال انتشار |
1397 |
نوبت چاپ |
اول |
تعداد صفحه |
456 |
شابک |
9786007127742 |
قطع کتاب |
وزیری |
نوع جلد |
شومیز |