بازاريابی حسی
وقتی به بازاريابی محصول يا شركت خود فكر میكنيد ممكن است تنها به جلوههای بصری و واژگان برای معرفی و تبليغ محصولات خود توجه كنيد، درحالیكه انسان حواس ديگری نيز دارد كه بر شناخت و رفتار او اثر میگذارند. بهعنوان متخصص بازاريابی نبايد از اين حواس غافل باشيد، بلكه بايد سعی كنيد تا با روشها و فنون مختلف حواس گوناگون را به خدمت بگيريد و از همۀ آنها بهصورت مكمل در بازاريابی استفاده كنيد. بازاريابی حسی به اين موضوع میپردازد. به زبان ساده، بازاريابی حسی بهدنبال آن است تا پنج حس مشتری شامل بينايی، شنوايی، لامسه، چشايی و بويايی را درگير و به اين شكل پيام خود را منتقل كند.
بازاريابی حسی يک رويكرد ساده و درعينحال مؤثر برای اثرگذاری بر مصرفكنندگان برای خريد كالاها يا خدمات است. بهطور مثال، برخی رستورانها نمونههای رايگان از غذاهای خود را به مشتريان عرضه میكنند (حس چشايی). اين نمونههای رايگان در بسياری مواقع جلوی درب رستوران به عابرين عرضه میشود تا آنها وارد رستوران شوند. موسيقی آرامبخش رستورانها كه موجب میشود افراد زمان بيشتری را در رستوران سپری كنند (و احتمالاً سفارش بيشتری بدهند) يكی ديگر از روشهای بازاريابی حسی است. نمايش ويديوهای كوتاهِ مهيج از تورهای گذشته در تلويزيونهای بزرگ در محل دفاتر خدمات مسافرتی و گردشگری (حواس بينايی و شنوايی) موجب میشود تا مشتريان بالقوه، تمايل بيشتری به تجربه و خريد اين تورها پيدا كنند. يا استفاده از يك ادكلن خاص توسط كاركنان هتل يا مهمانداران هواپيما نيز استفاده از تحريك حس بويايی در بازاريابی است.
بازاريابی رويداد
بازاريابي رويداد يك روش بازاريابی پركاربرد بهويژه برای كسبوكارهای گردشگری است. بازاريابی رويداد، برنامهريزی، سازماندهی و اجرای يک رويداد بهمنظور ارتقای برند، محصولات يا خدمات است. شركتها میتوانند يك رويداد را برگزار كنند، يا بهعنوان غرفهدار يا حامی مالی در آن شركت كنند. رويدادها ممكن است بهصورت حضوری يا آنلاين برگزار شوند. با استفاده از رويدادها میتوانيد با مشتريان بالقوه تعاملی بینظير برقرار كنيد و با جلب اعتماد آنها شرايط را برای خريدشان فراهم كنيد. با مشاركت در يک نمايشگاه گردشگری يا حتی برگزاری يك وبينار، فرصتهای خوبی را برای معرفی خود پيدا میكنيد كه در آينده میتواند سودآوری كسبوكارتان را تضمين كند. همچنين، از اين طريق میتوانيد دامنۀ ارتباطات خود را گسترش دهيد و يک شبكه با مشتريان بالقوه ايجاد كنيد تا در زمان مقتضی، محصولات خود مانند بستههای سفر پيشنهادی را به آنها معرفی كنيد. اين شبكه میتواند شامل افراد يا كسبوكارهای مرتبط مانند هتلها، دفاتر خدمات مسافرتی و گردشگری، رستورانها، و اقامتگاههای بومگردی باشد.
بازاريابی چريكی
بازاريابی چريكی كه از آن با عنوان بازاريابی پارتيزانی هم ياد میشود يك روش بازاريابی است كه در آن يك شركت از تعاملات غافلگيرانه يا غيرمتعارف براي تبليغ كالاها يا خدمات استفاده ميكند. بازاريابی چريكی متفاوت از بازاريابی سنتی است، زيرا اغلب به تعاملات شخصی و خلاقيت متكی است و بودجۀ كمتری نياز دارد. درواقع، بازاريابی چريكی غافلگير كردن مصرفكننده و ايجاد هياهوی اجتماعی فراوان بهمنظور ترغيب افراد به خريد يک محصول است. بازاريابی چريكی اگر بهخوبی اجرا شود، در مقايسه با اشكال سنتیتر بازاريابی، اثر بيشتری بر مصرفكنندگان میگذارد.
بازاريابی محاورهای
بازاريابي محاورهای يك رويكرد مشتریمحور و گفتوگومحور براي بازاريابی است. در اين نوع بازاريابی، استراتژی اصلی ترغيب مشاركت مشتری، بهبود تجربۀ مشتری و افزايش درآمد است. درواقع، اين نوع بازاريابی مبتنی بر رويكرد بازخوردگراست. بازاريابی محاورهای براساس ايدۀ گوش دادن به نيازهای مشتريان فعلی و مشتريان بالقوه است. تمايل به انعكاس بازخورد در اين نوع بازاريابی از طريق برقراری ارتباط فردی با مشتري بهصورت يکبهیک، میتواند به شناخت و معرفی برند شركت شما كمك كند و همچنين مشتريان بالقوه را ترغيب به خريد يا استفاده از محصولات يا خدمات شما كند.
با ظهور رسانههای اجتماعی و ساير ابزارهای گفتوگوی خودكار يا مجازی، كانالهای ارتباطی جديدی با مشتريان باز شده است. درنتيجه، بازاريابی محاورهای اهميت فوقالعادهای پيدا كرده است. شركتها هرچه بيشتر از شبكههای اجتماعی استفاده كنند بهتر میتوانند برنامۀ بازاريابی محاورهای و بهدنبال آن برند خود را توسعه دهند. امروزه، بسياری از شركتها، بهصورت آنلاين به سؤالات مشتريان پاسخ میدهند. درواقع، مشتريان مجبور نيستند با تلفنهای شركت تماس بگيرند (و احتمالاً با خطوط اشغال مواجه شوند) يا فرم درخواست مشتری را تكميل كنند و منتظر پاسخ بمانند.
بازاريابي مجاورت
بازاريابی مجاورت بهمعنای ايجاد ارتباط بين افراد مستقر در يك محدودۀ جغرافيايی خاص با محصولات و خدمات است. اين موضوع معمولاً با استفاده از فناوریهای مكانيابی تلفن همراه از جمله فناوری جیپیاس انجام میشود. از اينترنت بیسيم و فناوری بلوتوث نيز برای كمک به شركتها در ارائۀ تبليغات مجاورت استفاده میشود. از اين فناوریها برای ارسال پيامهای بازاريابی (از طريق پيام كوتاه، ايميل)، به دستگاههای تلفن همراه كه در نزديكی یک كسبوكار هستند استفاده ميشود تا افراد به خريد محصولات ترغيب شوند. بهعنوان مثال، بازاريابان میتوانند يك محله، يك بلوك شهری، يا مناطق خاصی را در داخل يك فروشگاه هدف قرار دهند. استفاده از دستگاههای بازاريابی مجاورت، امكان شخصیسازی دقيق تبليغات و رديابی دقيق نتايج را برای كارايی بيشتر بازاريابی و تبليغات فراهم میكند.
کتابهای مرتبط
راهنمای جامع مدیریت فنی دفاتر خدمات مسافرتی و گردشگری
560,000 تومانوزن | 2 کیلوگرم |
---|---|
نام مولف |
ابوالفضل صیامیان گرجی, اسماعیل برات, اشکان بروج, اصغر ساروخانی, الهه جهانتیغ, امیرعباس نجفیپور, پریسا خدادادی, ترانه حاجی احمدی فرمهینی, جعفر باپیری, جواد یوسفی, حمید خلیلیپناه, دیاکو عباسی, راحله ملکی, سید علی هاشمی, سیده مهسا مطهر, عادل نیکجو, فرزانه حقیقت قهفرخی, مجتبی شاهولی, محمد شریفی تهرانی, محمد منظرنژاد, مژگان تراب احمدی, نسیم نعمتی |
شابک |
9786227239690 |
تعداد صفحه |
680 |
سال انتشار |
1402 |
نوبت چاپ |
اول |
قطع کتاب |
وزیری |
نوع جلد |
شومیز |