بریده‌های کتاب

آیندۀ واسطه‌گران گردشگری الکترونیکی

به‌طور سنتی نقش توزیع مسافرت و سفرهای گردشگری توسط «دفاتر خادمات مسافرتی و گردشگری خروجی»، «آژانس‌های ورودی و تورگردان‌ها» و یا سایر کارگزاران سفر ایفا می‌شد.
این کارگزاران سفر توسط سیستم‌های رزرواسیون کامپیوتری، سیستم‌های توزیع جهانی و سیستم‌های ویدیویی تورگردان‌ها حمایت می‌شدند و تورگردان‌ها از تلتکس برای نمایش فروش‌های لحظه‌آخری و یا قیمت‌های ویژه در شبکه‌های تلویزیونی و به‌طور مستقیم در منازل مصرف‌کنندگان استفاده می‌کردند. با توسعۀ تکنولوژی این واسطه‌گران سنتی کم‌کم خودشان را در قالب چهار سیستم عمدۀ SABREE, AMADEUS, GALILIEO, WORLDSPAN تقویت کردند که به‌واسطۀ عرضه‌کنندگان گردشگری که آنها را حمایت مالی می‌کردند به‌عنوان بزرگ‌ترین مخزن اطلاعات مسافرت قلمداد می‌شدند. این پیوند در نمودار 4 و با استفاده از مدل سیستم گردشگری لیپر (1995) نشان داده شده است.
همان‌طور که نمودار 4 نشان می‌دهد سیستم گردشگری از دو عنصر مبدأ و مقصد تشکیل شده که شامل تعداد زیادی شرکت‌های گردشگری است و خدمات خود را به گردشگران ارائه می‌دهند. در منطقۀ ترانزیت شرکت‌های حمل و نقل و واسطه‌گران سنتی هستند که توسط GDS، تلتکس و Viewdata حمایت می‌شدند. با توسعۀ تکنولوژی و اینترنت و رونق تجارت الکترونیکی در اواخر دهۀ 1990 و به‌کارگیری آن در صنعت گردشگری اوضاع به کلی تغییر یافت. توسعه و گسترش اینترنت به‌عنوان یک وسیلۀ قوی ارتباطی در سطح جهان و همزمان تغییرات در رفتار مصرف‌کننده و دیدگاه آنها کانال‌های توزیع سنتی گردشگری را تغییر داده است.
آیندۀ واسطه‌گران گردشگری الکترونیکی

از اینترنت به‌طور گسترده برای به‌روزرسانی اطلاعات مورداستفادۀ کسب و کارهای گردشگری استفاده می‌شود. درنتیجه این وسیلۀ مدرن شرایطی را برای ظهور و ورود دامنۀ گسترده‌تری از واسطه‌گرها ایجاد کرده است. کسب و کارهایی همچون ایرلاین‌ها، هتل‌های زنجیره‌ای، شرکت‌های اجارۀ ماشین و... از فرصت‌های به‌وجود‌آمده استفاده کرده و برنامه‌های کاربردی تجارت الکترونیک را توسعه و گسترش دادند. همچنین این کارگزاران به کاربران اجازه دادند که به‌طور مستقیم به سیستم رزرواسیون خود دسترسی پیدا کنند. این دسترسی هم از جانب کارگزارن مستقل همچون شرکت هواپیمایی بریتانیا (www.britishairline.com)، شرکت هتل‌های زنجیره‌ای ماریوت (www.mariot.com) و هم از طریق وب‌سایت کارگزاران فرابخش همچون (www.opodo.com، www.orbitz.com) بود که برای حمایت ایرلاین‌ها در کاهش واسطه‌گری دفاتر خدمات مسافرتی به وجود آمدند. علاوه بر آن، برخی مقاصد گردشگری سیستم‌های مدیریت مقصد را توسعه دادند بدین منظور که بتوانند دارایی‌های کوچک خود را توزیع و مقصد را به‌عنوان یک کل معرفی کنند (www.tiscover.com, www.holland.com).
تعداد زیادی آژانس مسافرتی و خدمات گردشگری اینترنتی نیز به وجود آمدند همانند Expedia.com, ebookers.com, Travelocity.com و این در حالی است که شرکت‌های خدمات گردشگری عادی، سیستم آنلاین خود را راه‌اندازی کردند همانند www.thomascook.com, www.lunnpoly.com.
پرتال‌های اینترنتی شامل Yahoo, Altavista, Exsite و همچنین پرتال‌های تخصصی همانند www.golfonline.com و www.ski.com به‌صورت آنلاین خدمات گردشگری را عرضه کردند که معمولاً از طرف عرضه‌کنندگان خدمات گردشگری حمایت می‌شدند. شرکت‌های مطبوعاتی همانند روزنامه‌ها travel.telegraph.co.uk و شبکه‌های تلویزیونی www.cnn.com/travel به‌تدریج برنامه‌های آفلاین خود را با آنلاین ترکیب کردند و قابلیت‌های تجارت الکترونیک را در وب‌سایت‌های خود توسعه و توقیت دادند. شرکت‌های آنلاین لحظه‌آخری نیز به‌تدریج ورود کردند تا لیست قیمت‌های شکسته‌شده یا تخفیف‌داده‌شده را به‌صورت مؤثرتری توزیع کنند (www.lastmitute.com).
Priceonline نیز روش قیمت‌گذاری سنتی را وارونه کرد. بدین ترتیب که قبلاً خدمات گردشگری از طریق فروشنده قیمت‌گذاری می‌شد اما با ورود این واسطه‌گران، به مسافر و گردشگر اجازه داده می‌شد تا بتوانند عرضه‌کنندگانی را جستجو کنند که قیمت موردنظر مشتریان را ارائه دهند. به عبارت دیگر مشتریان قیمت را تعیین می‌کنند. درنهایت تعدادی وب‌سایت همانند www.QXL.com و www.ebay.com معرفی شدند تا کالاها و خدمات تخفیف‌داده‌شده را در یک حراج اینترنتی به فروش برسانند.
ورود و ظهور انبوه واسطه‌گران اینترنتی مشتریان و هم دست‌اندرکاران صنعت گردشگری را دچارسردرگمی‌کرده چون بلافاصله مدیران بازاریابی هجوم آوردند تا مطمئن شوند که محصولات آنها در تمامی کانال‌های توزیع معرفی می‌شود البته پیچیدگی این فعالیت‌ها و هزینه‌های سرسام‌آور این تبلیغات برای آنها نیز چالش‌هایی ایجاد کرد. همچنین باید اذعان نمود که تعداد زیادی از این واسطه‌گرهای نوظهور تازه‌وارد بوده که اغلب توسط سازمان‌های غیرمتخصص که عموماً گردشگری نبودند اداره و مدیریت می‌شوند همانند Microsoft Expedia.
بسیاری از سیستم‌های توزیع جهانی GDSs)) از طریق توسعۀ درگاه‌های مشترک ارتباطی برای مشتریان به‌تدریج وارد بازار آنلاین شدند همانند Travelocity.com که تحت مالکیت Sabre است و Trip.com که تحت مالکیت Galileo است. علاوه بر واسطه‌گران اینترنتی ذکرشده، تعداد واسطه‌گرهای جدید دیگری نیز که از برنامه‌های کاربردی موبایل استفاده می‌کنند وارد بازار گردشگری الکترونیک شدند (همانند گوشی‌های تلفن هوشمند، تلویزیون‌های دیجیتال و سایر ابزارهای هوشمندی که در داخل وسائط نقلیه قابل نصب هستند). در نمودار زیر واسطه‌گرهای جدید اینترنتی نمایش داده شده است.
تکنولوژی ارتباطی پیشرفته، تجاری شدن تدریجی تلویزیون‌های دیجیتال و موجودیت خدمات و محصولات گردشگری در شبکه‌های موبایل رقابت را به‌طرز چشمگیری افزایش داده است. بنابراین، واسطه‌گران الکترونیکی سنتی باید روش‌های تجارت قدیمی خود را دوباره ارزیابی کنند تا اطمینان حاصل شود که در رقابت باقی می‌مانند و از فرصت‌های به‌وجود‌آمده استفاده می‌برند. با به‌کارگیری درگاه‌های ارتباطی ابتکاری واسطه‌گران سنتی گردشگری الکترونیک قادر خواهند بود تا محصولات خود را به مشتریان بیشتری برسانند و موقعیت خود را تقویت کنند. در هر صورت توسعۀ فناوری ارتباطات برای سازمان‌هایی که نمی‌توانند با روند مدرن‌سازی همراه شوند مشکلات عمده‌ای را ایجاد خواهد کرد. واسطه‌گران الکترونیکی جدید برای افزایش سهم خود مدام رقابت می‌کنند و با ارائۀ ارزش افزوده و منافع قابل‌توجه سعی می‌کنند هر دو گروه مشتریان تجاری و تفریحی را راضی نگهدارند.


آیندۀ واسطه‌گران گردشگری الکترونیکی

کتاب‌های مرتبط

گردشگری الکترونیک

98,000 تومان
وزن 0.5 کیلوگرم
نام مولف

زاهد قادری, سید احمد فاطمی

شابک

9786007127636

تعداد صفحه

135

سال انتشار

1395

نوبت چاپ

دوم

قطع کتاب

رقعی

نوع جلد

شومیز

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *