عكاسی منظره با موبایل شباهت خیلی زیادی به استفاده از یک دوربین دیجیتالی معمولی دارد. تمامی قوانینی كه درمورد عكاسی یاد گرفتهاید را میتوانید زمان عكاسی با گوشی موبایل هم مورد استفاده قرار دهید.
پیش از شروع عكاسی، مطمئن شوید تنظیمات خودتان را بررسی كردهاید.
برای حفظ جزئیات، دوربین را روی بیشترین رزولوشن ممكن تنظیم كنید. درصورتیكه دوربین میتواند عكسهایی با رزولوشن 40مگاپیكسل ثبت كند، آن را روی حالت 10مگاپیكسل قرار ندهید، زیرا پس از ثبت عكس، امكان تغییر این مورد وجود نخواهد داشت. درصورتیكه دوربین شما توانایی عكاسی Raw را دارد حتماً از آن استفاده كنید. با این كار انعطافپذیری خیلی بیشتری در زمان ویرایش یا ادیت تصاویر خودتان خواهید داشت. البته به یاد داشته باشید كه با این كار هم فایل Raw و هم فایل JPEG داخل گوشی شما ذخیره میشوند كه ممكن است فضای خیلی زیادی را اشغال كنند. بههمین خاطر، همیشه به یاد داشته باشید تمامی عكسهای غیرضروری را پس از ثبت كردن، حذف كنید. اكثر گوشیهای موبایل زوم دیجیتال دارند. این نوع زوم با زوم اُپتیكال كه در آن فاصلۀ كانونی لنز تغییر میكند، متفاوت است و بهجای این امر پیكسِلهای تصویر بزرگنمایی میشوند. نتیجه این امر، تصویری خواهد بود كه عاری از جزئیات است و به همین خاطر باید تا حد ممكن از زوم دیجیتال استفاده نكنید. بهتر است بهجای این كار، تصاویری با رزولوشن كامل و بدون زوم دیجیتال بگیرید و سپس عكسهای خودتان را در زمان ادیت و ویرایش، کراپ Crop كنید. در این حالت، كیفیت تصویر نهایی بیشتر از تصویری خواهد بود كه با زوم دیجیتال گرفته شده است.
در شرایط نوری مناسب عكاسی كنید.
با اینكه عكاسی در طول روز هیچ مشكلی ندارد اما زود بیدار شدن و عكاسی در زمان طلوع آفتاب یا بیرون ماندن تا دیروقت و عكاسی در زمان غروب موجب تقویت عكسهای شما خواهد شد. درصورتیكه هوا خوب نیست هم سعی كنید از احساس و جو غالب نهایت استفاده را ببرید.
در عكاسی منظره ، تركیببندی کلید خلق یک عكس خوب است.
برخی نكاتی كه باید به یاد داشته باشید عبارتند از: استفاده از قانون یکسوم، خلق یک تصویر با تركیببندی مركزگِرا، استفاده از پیشزمینههای جذاب برای ایجاد حس عمق در صحنه، استفاده از خطوط راهنما برای هدایت چشم بیننده در سطح عكس و بهسمت عناصر مهم، استفاده از الگوها و بافتها، كادربندی صحنه با قوسها، تنۀ درخت و اجسام مشابه، استفاده از پرسپكتیوهای مختلف. به یاد داشته باشید كه در زمان استفاده از گوشی موبایل، شما انعطافپذیری خیلی بیشتری نسبتبه زمانیكه از دوربین و سهپایه استفاده میكنید؛ دارید و خیلی آزادانهتر میتوانید حركت كنید. بههمین خاطر، همیشه این نكته را در زمان گشتن بهدنبال تركیببندی در عكاسی منظره به یاد داشته باشید.
نكات عكاسی منظره با گوشی موبایل
● روشن كردن جدول برای استفاده از قوانین تركیببندی
اكثر گوشیهای موبایل یكجدول راهنما دارند كه با استفاده از آن میتوانید با كمك قانون معروف یکسوم ، تركیببندی خیلی بهتری داشته باشید. شما اغلب اوقات میتوانید این قابلیت را در منو یا بخش تنظیمات دوربین فعال كنید. پس از فعال كردن جدول، سعی كنید عناصر مهم تصویر را در بین خطوط و یا روی یكی از خطوط یکسوم قرار دهید. درصورتیكه آسمان بخش جذابتر تصویر شماست، خط افق را در یکسوم پایین عكس قرار دهید. اما درصورتیكه خطوط راهنمای خیلی خوبی در تصویر دارید و پیشزمینه نیز جذابتر است خط افق را روی یکسوم بالایی تصویر قرار دهید. برخی اوقات ممكن است داخل عكس شما یک بازتاب وجود داشته باشد كه در این حالت باید بهصورت 50-50 عمل كنید. با اینكه قانون یکسوم میتواند به شما کمک كند عكسهای جذاب و متعادلی بگیرید، برخی اوقات با شكستن این قانون میتوانید به عكسهای جذابتر و خیلی زیباتری دست بیابید.
● اطمینان از صاف بودن خط افق
خطوط راهنما علاوهبر اینكه برای انجام تركیببندی خیلی به شما کمک میكنند، برای تراز كردن خط افق نیز خیلی كاربرد دارند. شما میتوانید از این خطوط استفاده كنید تا مطمئن شوید كه افق كاملاً صاف است. حتی در برخی گوشیهای هوشمند هم یکتراز افقی روی صفحه وجود دارد.
● فُوكوس كردن
در عكاسی منظره با گوشی موبایل ، تنظیم فوكوس و قرار دادن آن بهصورت دقیق روی سوژه از اهمیت خیلی زیادی برخوردار است. بسیاری از مردم انجام این كار ساده را فراموش میكنند و بدون فوكوس كردن دوربین را بهسمت سوژه میگیرند و از آن عكاسی میكنند. در صحنههای پیچیده كه اطلاعات خیلی زیادی در پیشزمینه و پسزمینه وجود دارد میتوانید بهراحتی با لمس یكسوم ابتدایی عكس روی این قسمت فوكوس كنید. این كار بیشترین عمق میدان را در اختیار شما قرار میدهد و به شما این اطمینان را میدهد كه بخشهای بزرگتری از تصویر نیز بهخوبی فوكوس شدهاند. فوكوس كردن روی فواصل زوم طولانیتر زمانیكه شما گوشی موبایل را در دست گرفتهاید ممكن است خیلی سخت باشد. برخی از گوشیهای موبایل موجود در بازار تا x50زوم دیجیتال را در اختیار شما قرار میدهند. عكاسی در این مقدار بزرگنمایی بدون ایجاد كمی لرزش تقریباً غیرممكن است. برای استفاده از این مقدار زوم، باید دوربین خودتان را روی یكسهپایۀ كوچک نصب كنید، تایمر را روی 2 ثانیه تنظیم کنید و سپس برای فوكوس كردن، صفحۀ نمایش را لمس كنید. درنهایت نیز میتوانید كلید شاتر را فشار دهید. دوربین پس از یك وقفۀ كوتاه، عكس میگیرد و کمک میكند لرزشهای كوچک دوربین از بین بروند و یک عكس واضحتر داشته باشید.
● پروفایل رنگی
در برخی از گوشیهای موبایل شما میتوانید یكی از حالتهای رنگی نرم، شاداب و یا استاندارد را برای عكاسی انتخاب كنید. حالتیكه بیشتر برای شما مناسب است را استفاده كنید اما درصورتیكه میخواهید عكسهای خودتان را در آینده، ویرایش یا ادیت كنید، بهتر است حالت رنگی را روی استاندارد تنظیم كنید تا بتوانید در زمان ادیت و ویرایش، رنگهای تصویر را اصلاح كنید.
کتابهای مرتبط
راهنمای طبیعتگردی
وزن | 0.5 کیلوگرم |
---|---|
نام مولف |
لیلا آخوندزاده, ملیحه نامنی |
شابک |
9786227239812 |
تعداد صفحه |
288 |
سال انتشار |
1400 |
نوبت چاپ |
اول |
قطع کتاب |
وزیری |
نوع جلد |
شومیز |