نکتهٔ اصلی برای استخدام کارکنان خوب و شایسته این است که تعصبات شخصی را کنار گذاشته و داوطلبی را انتخاب کنیم که احساس میشود نسبت به دیگران فرصت بهتری در موفقیتهای شغلی خود خواهد داشت. اغلب تواناییها و شایستگیهای یک کارمند بالقوه، قبل و بعد از استخدام کاملاً متفاوت است. هدف از این بخش، فراهم کردن اطلاعات مورد نیاز برای مصاحبهگر است که اطمینان یابد آیا متقاضی دارای خصوصیات لازم جهت استخدام میباشد یا خیر.
ویژگیهای یک میزبان خوب
میزبانان اساساً یکی از ابزارهای بازاریابی داخلی هستند. آنها بین مشتریان و میزان فروش پیوند برقرار میکنند، بنابراین شما به میزبانی نیاز دارید که در بازاریابی منو و تثبیت مشتریانتان موفق باشند. بدیهی است که دانش و تجربه، از یک شخص، یک میزبان خوب میسازد، اما چه ویژگیهای شخصیتی را در یک فرد جستجو میکنید که نشاندهندهی یک میزیان خوب باشد؟ برخی از راهبردها در ادامه ذکر شده است؛
دارای ارتباط نیکو
یکی از وظایف اصلی میزبان، برقراری ارتباط با مشتریان و سایر پرسنل میباشد. یک میزبان خوب بایستی توانایی ایجاد ارتباط با تمامی شخصیتها را داشته باشد. این ارتباط به حالات چهره و زبان بدن مرتبط میشود. برای مثال، اخم یک میزبان به میهمان احساس ناخوشایندی را بیان میکند، در حالی که یک لبخند ملایم دلالت بر احساسی گرم و صمیمانه دارد. این خیلی مهم است که یک میزبان در ابتدای استخدام خود تحت آموزشهای لازم قرار گیرند و به آنها گفته شود که ارتباط با میهمان اگر چه از یک صمیمت خاصی باید برخوردار شود ولی میزبان نباید از خط قرمز خود خارج شود.
برخورداری از انرژی بالا
سرویسدهی رستوران وظیفهی سنگینی است که مستلزم ساعتها ایستادن و راه رفتن است. میزبان باید این توانایی را داشته باشد که در تمام ساعات کاری از انرژی بالایی برخوردار باشد.
انعطافپذیری
میزبان باید توانایی انعطافپذیری و مواجه شدن با ازدحام غیرمنتظرهی مشتریان را داشته باشدو خود را برای هر گونه اضافه کاری مهیا سازد. همچنین او در برخورد با عامه مردم باید صبور و بردبار باشد.
توانایی در کنترل فشارهای روحی و روانی
جهان رستوران، جهان پردغدغهای است که در آن خدمه با فشارهای جسمی و روحی در طول روز سر و کار دارند. این استرس به دلیل مشتریان بهانهجو، خدمهی بدخلق آشپزخانه و میزبانی که کارش را به خوبی انجام نمیدهد، یا بهطور خلاصه سر و کار داشتن با یک رستوران شلوغ است.
همکاری
کار در رستوران، نیاز به همکاری و تعاون دارد. بنابراین پرسنل باید با کمال میل با یکدیگر همکاری کنند. برای نمونه، یک میزبان خوب، وقتی سالادزن احتیاج به کمک دارد او را یاری میکند، اما میزبانی که روحیهی همکاری ندارد منتظر میماند تا سالادزن، خود به تنهایی سالاد را آماده کند.
خوش رفتاری
میزبانان باید با سرپرستان، همکاران و میهمانان مؤدب و خوشرفتار باشند، هیچ اما و اگری هم ندارد و این لازمهی کار در رستوران است.
یکی از مسائل مهمی که میزبان یا میزبانان باید در نظر داشته باشند، این است که به کار کردن گروهی عادت نمایند و بدانند در رستوران و آشپزخانه اگر کار به صورت تیمی انجام نشود ایجاد اشکال و در نتیجه نارضایی میهمان را در پی خواهد داشت.
تمایل به خشنود کردن دیگران
نامی که برای میزبان در نظر گرفته شده، مناسب و شایسته است؛ چرا که وظیفهی میزبان، راضی نگه داشتن دیگران است. شخصی که در چنین موقعیتی کار میکند باید از خشنود کردن دیگران احساس رضایت کند و همان قدر که به انعام خود توجه مینماید به سرویسی که به مشتری نیز ارائه میدهد اهمیت دهد.
روانشناسی میهمان
میزبان خوب، میتواند سریعاً فکر مشتری را بخواند و تشخیص دهد که او میخواهد در محیطی آرام و تنها باشد یا اینکه علاقهمند به محیطی است برای گپ زدن. این توانایی درک کردن و انعکاس حالات دیگران، به راهنمایی میهمان در جای مناسب کمک میکند. اگر یک مشتری در خلوت در حال مطالعه است، میزبان نباید بیدرنگ فرض کند که آن شخص تنها است. اگر میهمان تمایل به گفتگو داشته باشد، بسیار عالی است، در غیر این صورت شاید او به خواندن کتابی که با خود آوردهاست رغبت بیشتری داشته باشد.
ظاهر آراسته
میزبانان باید تمیز و آراسته باشند. میزبان شما به میهمان نشان میدهد چقدر وسایل شما تمیز، منظم و مرتب است. اگر میزبان شتابان، به سمت میز میهمان برود و خودکار خود را جستجو کند و لباس و پیشبند کثیف به تن داشته باشد، مشتری به بینظمی رستوران پیخواهد برد.
بارها گفته شده که میزبان ضمن رعایت نمودن بهداشت و ظاهر خود از استفادهی هرگونه عطر و یا ادولکن خودداری ورزد.
ویژگیهای شغلی
قبل از اینکه شما شغلی را به کسی آموزش دهید باید توانایی تجزیه و تحلیل آن را داشته باشید. ویژگیهای شغلی عبارتند از: کلیهی وظایفی که شخص در یک موقعیت شغلی خود باید انجام دهد. این مشخصات به مدیران در استخدام، آموزش و ارزیابی کارمندان کمک میکند.
برای تهیهی این مشخصات شما باید همهی مشاغل را به مقولههای کلی طبقهبندی کنید؛ برای مثال خدمات مشتری، وظایف شغلی اولیه، خدمات آشپزخانه و غیره. سپس وظایف مرتبط با این مشاغل را دستهبندی کنید. هنگامی که شما این فهرستها را تهیه میکنید همهی وظایفی را که به یک شغل خاص مرتبط میشود را مورد بررسی قرار میدهید. به خاطر داشته باشید، برای کسی که قبلاً این وظایف را انجام نداده است حتی جزئیترین مطالب نیز باید مطرح شود. در نظر داشته باشید که کارکنان شما نیز میتوانند به شما در تهیهی این فهرست کمک کنند.
تصمیمگیری با شما خواهد بود که این فهرستهای شغلی، چقدر گسترده باشند. مثلاً اصطلاح "سفارش گرفتن" برای لیست آموزشی شما خیلی کلی است، بنابراین شما باید این وظیفه را به چند مرحله تقسیمبندی کنید. اینکه چقدر فهرستهای شما مفصل باشند به رستوران شما بستگی دارد. برای مثال، اگر منوی شما متنوع است وظایف آشپزرستوران نیز بیشتر میشود.
همچنین به خاطر داشته باشید که این فهرستها ثابت نیستند. همانطور که مشاغل در طول دورهی زمانی در حال تغییر هستند مطمئن باشید فهرست شغلی شما نیز تغییر میکند.
با هدف آموزش، شما میتوانید این شرح وظایف را ایجاد کنید و یک جای خالی قبل از هر وظیفهای قرار دهید. بنابراین شما میتوانید بهعنوان کارفرما، آن مهارت خاص را علامتگذاری کنید. این وظایف باید تا حد امکان بهطور دقیق فهرستبندی شوند تا هیچگونه ابهامی در جهت اجرای آن برای کارمندان شما وجود نداشته باشد. برای ادامه، به کتاب مراجعه کنید.
کتابهای مرتبط
آموزش خدمات میزبانی
185,000 تومانوزن | 0.5 کیلوگرم |
---|---|
نام مولف |
علی اصغر رضایت |
شابک |
9268731600970 |
تعداد صفحه |
223 |
سال انتشار |
1397 |
نوبت چاپ |
اول |
قطع کتاب |
رقعی |
نوع جلد |
شومیز |