بریده‌های کتاب

مراقبت و نگهداری از لباس‌ها در منزل

با ازدیاد روزافزون محصولات نساجی اعم از مواد طبیعی یا فرآورده‌های مصنوعی، یادآوری چگونگی مراقبت و نگهداری از آن‌ها ضرورتی اجتناب‌ناپذیر است. با تأکید بر این نکته که تشخیص علامات قراردادی بین‌المللی باید به نحوی درست، درک و معنی شوند و با دقت مورد استفاده قرار گیرند. اما در مورد مراقبت از پوشاک پوشیدنی رعایت نکاتی دیگر نیز حائز اهمیت است که علامات مندرج در برچسب‌های فوق‌الذکر جوابگوی آن نیست و دقیقاً دسترسی به منابعی دیگر الزامی است.

مراقبت و نگهداری از لباس‌ها در منزل

کمد لباس‌ها


قرار دادن لباس در کمد
چگونگی قرار دادن و روش چیدن لباس، آن هم با تغییر فصل‌ها بسیار اهمیت دارد؛ چون به شما اجازه ‌می‌دهد که لباس حالت خوب خود را حفظ کند و با تغییر فصل‌ها به راحتی از آن‌ها استفاده کنید:
کمد لباس را کاملاً خالی کنید و آن را با محلولی از نصف الکل صنعتی و نصف آب، با یک تکه اسفنج (اَبر)، شست‌وشو دهید؛
درهای کمد را باز بگذارید تا خوب خشک شود. برای استفاده دوباره از پوشش نایلونی یا کاورها، آن‌ها را با یک اسفنج آغشته به آب و آمونیاک بشویید؛
قبل از قرار دادن لباس‌ها، آن‌ها را کنترل کنید که کاملاً خشک باشند؛
به جای کاور نایلونی می‌توانید از ملحفه‌های قدیمی هم استفاده کنید، لباس‌ها را آویزان کنید، سپس ملحفه را روی آن بکشید. با تغییر فصل هم آن را بشویید؛
برای برطرف کردن رطوبت احتمالی داخل کمد، از چند تکه گچ سفید استفاده کنید و آن را داخل کمد بگذارید؛
چنانچه چمدان‌های خود را در کمد لباس می‌گذارید، برای برطرف کردن بوهای بد، از چند حبه قند استفاده کنید؛
در فاصله دو فصل درهای کمد را باز کنید تا هوا داخل آن جریان پیدا کند.
لباس‌ها
قبل از قرار دادن لباس‌ها داخل کمد آن‌ها را در هوای آزاد بگذارید. با بُرس آن‌ها را گردگیری کنید. داخل کیسه‌های نایلونی بگذارید و خوب ببندید. چنانچه فضای کمی دارید، آن‌ها را آویزان کنید. چنانچه احتیاج است، قسمت‌هایی از آن‌ها را بدوزید، سپس آن‌ها را خوب آویزان کنید. برای قرار دادن مانتوهای ضدآب، از پودر تالک استفاده کنید و پودر را روی قسمت بیرونی لباس بپاشید. سپس خوب تا کنید و داخل کیسه بگذارید.


کروات


در صورت امکان کروات را با یک اسپری ویژه محافظت از پارچه پرداخت کنید. از موقعیت‌های تهدید‌کننده کروات مانند: کاسه‌های رو باز سوپ، سس گوجه‌فرنگی یا خردل و مهم‌تر از همه بچه‌های شیطان پرهیز کنید.
برای نگهداری کروات‌ها به‌جای این‌که آن‌ها را آویزان کنید، به طور شل لول کنید. باید شل لول کنید تا از چروک شدن کروات جلوگیری شود. آویزان کردن کروات‌ها می‌تواند باعث ایجاد چین و چروک شود.


لباس پوست


برای این‌که موهای لباس پوست خراب نشوند، لباس را داخل کیسه‌ای که از ملحفه قدیمی درست کرده‌‌اید، با زدن سنجاق قرار دهید.


کشباف


قبل از این‌که لباس‌های کشباف را داخل جالباسی بگذارید. آن‌ها را بشویید و اتو بزنید و داخل کیسه نایلونی بگذارید و خوب در کیسه را ببندید و آن را در قفسه کمد یا جعبه‌های مقوایی یا پلاستیکی مناسب قرار دهید.
پشم خالص و کشمیر الیافی دارند که همیشه مورد هجوم بیدها هستند. به خاطر داشته باشید برای نگهداری آن‌ها از مواد مناسبی استفاده کنید. می‌توانید از بسته‌های کوچک معطرکننده هم برای این نوع لباس‌ها استفاده کنید.


نگهداری لباس‌های بافتنی


پس از استفاده لباس‌های بافتنی در ایام سرما و پایان نیمه دوم فصل پوشاک پشمی و کاموایی را از مدار استفاده خارج کنید و پس از شست‌وشو جهت نگهداری و صدمه ندیدن از بید داخل جیب آن‌ها نفتالین بگذارید یا در مجاورت آن‌ها از نفتالین استفاده کنید. هیچ‌گاه قطعه بافتنی را در کیسه پلاستیکی نگهداری نکنید.


جوراب


مراقب باشید که جوراب‌ها حالت خود را حفظ کنند. می‌توانید آن‌ها را خوب تا زده و به شکل مناسبی گلوله کرده و در کیسه‌های نایلونی بسته‌بندی کنید. هر جفت جوراب را درون یک کیسه بگذارید یا این‌که همه را داخل یک جعبه تزیینی قرار دهید. آن را داخل جعبه‌های پیراهن یا کفش قرار دهید و روی آن، نام صاحب جوراب را بنویسید.


کلاه


کلاه را خوب برس بکشید و داخل کیسه نایلونی بگذارید. سپس در کیسه را با یک تکه کش محکم ببندید تا هوا به آن وارد یا خارج نشود.
نکته: در صورت پشمی بودن لباس برای جلوگیری از بیدزدگی از چند عدد نفتالین استفاده کنید.


کیف


برای این‌که روی کیف خاک جمع نشود و چرم آن آسیب نبیند، بعد از تمیز کردن آن را داخل یک کیسه پارچه‌ای (کتانی) بگذارید. چنانچه کیسه جای کافی دارد، کیف‌ها را به صورت عمودی کنار یکدیگر قرار دهید.


مراقبت از کیف دستی


کیف چرم با وجود مقاومت بالا به چرب نگه داشته شدن به واکس‌های مخصوص نیاز دارد و نوع جیر آن به بُرس کشیدن همراه پاک‌کننده مخصوص جنس جیر نیاز دارد.


چند اصل مهم در نگهداری لباس، کیف و کفش


نگهداری لباس، کیف و کفش قانون و قاعده‌ای دارد که بهتر است بدانید. این قوانین به شما کمک می‌کند عمر لباس‌هایتان را بالا ببرید.
بهترین لباس‌ها هم بعد از مدت کوتاهی شکل و شمایل آراسته خود را از دست می‌دهند و این مسئله رابطه مستقیمی با سلیقه و مهارت ما در نگه‌ داشتن‌ پوشیدنی‌هایمان دارد. مراقبت ما از لباس، کفش و وسایلی که تعلق خاطر زیادی به آن‌ها داریم، به سادگی عمر آن‌ها را طولانی‌تر می‌کند.


چگونه تا بزنیم


اگر لباس‌های زیر و به‌طور کلی پوشاک درست تا زده شوند، شما از حداکثر جا و فضای داخل کشو و کمدها استفاده کرده‌اید.


تا کردن پیراهن


پیراهن را روی میز اتو بگذارید و دکمه‌های آن را ببندید، یقه باید کاملاً صاف باشد.
قسمت جلویی پیراهن را اتو بزنید. اگر سر یقه‌ها دکمه دارد، آن را ببندید و اطرافش را اتو کنید.
قسمت دکمه‌دار پیراهن را روی میز اتو قرار دهید، سپس آن را از وسط برگردانید و خوب بکشید تا صاف شود. سمت راست پیراهن را به طرف داخل (به فاصله 7-5 سانتی‌متر از یقه) تا کنید؛ البته از طول.
آستین راست را روی تای آخر قرار دهید. سپس آستین را به سمت خارج برگردانید.
همین عمل را در قسمت چپ پیراهن و همچنین آستین سمت چپ انجام دهید.
قسمت پایین پیراهن را تا فاصله 5 سانتی‌متری از یقه تا کنید. در واقع این تا، تا سمتِ شانه‌هاست. دست خود را داخل پیراهن بگذارید تا چین‌خوردگی به وجود نیاید.
پیراهن را روی میز قرار دهید کناره‌های آن را اتو بزنید و یقه‌‌اش را مرتب کنید.
در بازار وسیله‌ای برای تا زدن پیراهن وجود دارد که کار شما را آسان می‌کند. ولی به هرحال شما می‌توانید از مقوا برای این‌کار استفاده کنید و پیراهن را با همین قالبی که از مقوا درست می‌کنید داخل کشو بگذارید. برای ادامه، به کتاب مراجعه کنید.

کتاب‌های مرتبط

مبانی جامعه‌‌شناسی فرهنگی

125,000 تومان
وزن 0.5 کیلوگرم
نام مولف

پیمانه عسگری

شابک

9786227239676

تعداد صفحه

206

سال انتشار

1400

نوبت چاپ

اول

قطع کتاب

وزیری

نوع جلد

شومیز

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *