بریده‌های کتاب

طراحی یادگیری سیار

باتوجه‌به افزایش چشمگیر تعداد تلفن‌های همراه و افزایش ساعات استفاده از آن، متخصصان حرفه‌ای منابع انسانی، باید از مزایای استفاده از دستگاه‌های موبایل برای اهداف کاری، به‌ویژه برای آموزش و پشتیبانی آموزشی، استفاده کنند. اگر بیشتر افراد در محل کار خود از دستگاه‌های تلفن همراه استفاده می‌کنند، چرا در فرایند یادگیری، از این قابلیت تلفن همراه استفاده نمی‌کنید؟ یا بهتر است بگوییم، چرا فرایند آموزش بر روی دستگاه تلفن همراه انتقال داده نمی‌شود؟
در دهۀ گذشته، طراحان آموزش، درحالِ‌ پیشبرد ‌یک رویکرد جدید برای ارائۀ آموزش بر روی دستگاه‌های تلفن همراه بودند. یکی از این روش‌های طراحی، طراحی آموزش جهانی یا UID است که بر روی طراحی تمام آموزش‌های آنلاین تأثیر می‌گذارد، نه‌فقط یادگیری سیار. اصول یو‌آی‌دی یک رویکرد مؤثر برای طراحی یادگیری مبتنی بر فنّاوری، مخاطب، زمینه، محتوا و تعلیم و تربیت است.
شیوه‌های طراحی می‌تواند متناسب با موارد زیر مشخص شود:
متناسب با دسته‌بندی فنّاوری. این امر نیاز به بررسی فنّاوری، برای سازگاری با دستگاه‌هایی که مخاطبان موردنظر از آن استفاده ‌می‌کنند، دارد. روش دسترسی، سیاست‌های سازمانی برای پشتیبانی از فنّاوری و معیارهای اندازه‌گیری میزان تأثیر و نتایج فنّاوری است.
متناسب با مخاطبان. نیاز به آگاهی و توانایی درمورد مخاطبانی که در نظر گرفته شده‌اند، نیاز‌‌‌های یادگیری آن‌ها، علاقه‌مندی‌ها و منافعشان، و فنّاوری‌هایی که برای آن‌ها در محل کار در اولویت قرار دارند.
متناسب با زمینه. نیازمند بررسی و شناسایی شرایط محیطی برای یادگیری، فرصت‌های یادگیری رسمی یا غیررسمی و شناسایی هنجارهای سازمانی و فرهنگی برای استفاده از فنّاوری است.
متناسب با محتوا. شامل مطابقت طراحی آموزش با محتواست، یک یادگیری فعال، مبتنی بر مسئله یا پروژه است که برای فراگیر چالش‌برانگیز است و متناسب با محتواست.
متناسب با نوع (پداگوژی) آموزش و تربیت. این مورد نیازمند به تعیین نقش مربی و دانش‌آموز و تعیین آنچه باید انجام شود است. در حالت ایده‌آل، این رویکرد، مربی را به‌عنوان یک فرد راهنمایی‌کننده در نظر می‌گیرد، به فراگیران اجازۀ تجزیه‌وتحلیل، ترکیب و ساخت یادگیری‌های جدید را می‌دهد و بدین‌وسیله، به آن‌ها کنترل بیشتری را در فرایند یادگیری می‌دهد.
یو‌آی‌دی، ساختار دوره و برنامه‌های درسی را تحت تأثیر قرار می‌دهد. فراگیران سیار باید بدانند که چگونه هر Courselet یادگیری را به یک دورۀ کامل و یا برنامۀ درسی تبدیل کنند. به همین ترتیب، مهم است که اهداف هر کورسلت را در ابتدا روشن کنید تا فراگیران یک دید کلی از برنامه‌های درسی که پوشش داده می‌شوند داشته باشند. محتوایی که برای یادگیری سیار قابل‌استفاده است شامل فیلم‌های کوتاه دو تا سه‌دقیقه‌ای و تعاملات ساده، مانند نظرسنجی‌ها یا آزمون‌های کوتاه، است.
متخصصان منابع انسانی می‌توانند از قدرت و نفوذ خود برای کمک به افراد، برای اطلاع بیشتر از امکانات فنّاورانه به‌ویژه در رابطه با یادگیری سیار، استفاده کنند. اولین گام این است که گزینه‌های فنّاوری را بررسی کنید، ازجمله تلفن‌های هوشمند، تلفن‌های همراه، تبلت‌‌‌ها و کامپیوترهای دستی که جایگزین‌هایی برای یادگیری مبتنی بر کامپیوترهای خانگی را فراهم می‌کنند.
انتقال آموزش سیار به دستگاه‌های تلفن همراه اجازه می‌دهد تا فراگیران در مکان‌های مختلفی که در آن‌ها آنلاین هستند و درس‌افزارهای مبتنی بر کامپیوتر قابل‌ دسترسی نیست نیز فرایند یادگیری را پیگری کنند. اغلب مناطقی که دارای اینترنت پهنای باند نیستند، هنوز هم قابلیت ارتباطات مخابراتی رادارند. در دسترس بودن دوره‌های آموزشی و کورسلت‌‌‌ها در دستگاه‌های تلفن همراه، در شرایطی که هیچ اینترنت پهنای باندی وجود ندارد، یادگیری را گسترش می‌دهد. افراد می‌توانند اطلاعات و مطالب آموزشی را در دستگاه‌های تلفن همراه خود، تقریباً در هرکجا و هر زمان، در اختیار داشته باشند.

کتاب‌های مرتبط

منابع انسانی دیجیتال

230,000 تومان
وزن 1 کیلوگرم
نام مولف

دبوراه ودیل

نام مترجم

ابوذر آقائی کردشامی, میرعلی سیدنقوی

شابک

9786225923041

تعداد صفحه

312

سال انتشار

1401

نوبت چاپ

اول

قطع کتاب

وزیری

نوع جلد

شومیز

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *