براساس تحقیقات انجامشده، منابع اطلاعات و انگیزۀ سفر برای گردشگران چینی عمدتاً از راهکردهای زیر به دست میآید:
- اخبار و تبلیغات مثبت و منفی رسانههای چینی و غربی؛
- کتابهای تاریخی و توریستی؛
- دارا بودن روابط کاری و تجاری با ایران و یا ارتباط با دوستان و اقوامی که ارتباط کاری با ایران دارند؛
- ارتباط دوستی یا فامیلی با گردشگران چینی که قبلاً به ایران سفر کردهاند؛
- ارتباط با دوستان ایرانی در چین یا کشورهای دیگر؛
- آشنایی با کشور ایران در نمایشگاههای فرهنگی چین.
که میتوان نتیجه گرفت که درمورد جذب گردشگران چینی و ایجاد انگیزۀ سفر به ایران، ارتباط با دوستانی که قبلاً به ایران سفر کردهاند و خاطرۀ خوبی از این سفر داشتهاند و یا ارتباط کاری و دوستی با دوستان ایرانی و همچنین تبلیغات مثبت رسانهها و نمایشگاههای فرهنگی، بیشترین تأثیر برای ترغیب به سفر به ایران را در گردشگران چینی به وجود میآورد. درمقابل، اخبار و تبلیغات منفی رسانههای غربی و عدم رضایت دوستان و اقوامی که تجربۀ سفربه ایران را داشتهاند، بیشترین تأثیر منفی را درپی خواهد داشت.
جاذبههایی که در سفر به ایران میتواند در ترغیب و انگیزهبخشی به گردشگران چینی تأثیرگذار باشد برحسب اولویت شامل موارد ذیل میشوند:
- مکانهای میراثی، تاریخی و قدیمی همراه با داستانهای تاریخی، و افسانههای اساطیری مرتبط؛
- مکانهای مذهبی؛
- مناظر زیبای طبیعی؛
- آشنایی با سبک زندگی خانوادههای ایرانی؛
- سواحل شنی.
بنابراین، مکانهای تاریخی و قدیمی ایران همچون تخت جمشید، روستاهای قدیمی و محلههای تاریخی ازجمله جاذبههایی است که بیشترین جذابیت را برای مسافران چینی دارد. بسیاری از مسافرانی که به ایران سفر کردهاند اعتقاد دارند، ایران کشوری تاریخی و پر رمز و راز است و باید برای کشف آن به این سرزمین سفر کرد. بسیاری از گردشگران به این نکته اشاره کردهاند که با توجه به آشنایی با جادۀ ابریشم و حتی براساس کلمۀ پارس / پرشیا که به زبان چینی "بوسویی" نامیده میشود و بهمعنای ایران قدیم است و ارتباط زیاد اقتصادی و فرهنگی مابین دو کشور ایران و چین و برای یافتن داستانها و افسانههای مربوط به این ارتباط، به ایران سفر کردهاند.
از دیگر مکانهای موردعلاقۀ گردشگران چینی در سفر به ایران، مکانهای مذهبی همچون مساجد و امامزادههاست. زیباییهای هنری همچون آینهکاری، شیشهکاری، گچبری، سنگ کاری، نقاشیها و کاشیکاریهای بهکاررفته در این مکانها، به همراه مفرشهای فاخر، برای این گردشگران بسیار جذاب است.
با توجه به مقایسۀ سادگی مکانهای مذهبی و رعبآور بودن محل دفن پادشاهان قدیمی چین، بسیاری گردشگران چینی با ورود به چنین مکانهایی، زیبایی و آرامش آن را تحسین میکنند. یکی دیگر از جذابیتهای موردتوجه گردشگران چینی، چهرۀ ایرانیان و سبک زندگی آنان است. با توجه به سادگی خانۀ چینیها، ورود به خانههای پر زرق و برق ایرانی و آشنایی با آداب و رسوم ایرانیان در پذیرایی از مهمان، برای گردشگران چینی قابل توجه است.
از نکتههای مهم درمورد گردشگران چینی این است که علاقۀ زیادی به عکسبرداری از آثار تاریخی، مناظر و حتی افراد ایرانی با چهرههای متنوع و بهخصوص کودکان دارند. گرفتن عکسهای خوب میتواند رضایت آنها را فراهم کرده و از طرفی دیگر از آنجا که گردشگران چینی بههنگام سفر، بهترین عکسها، از قسمتهای جذاب سفر را، در برنامههای اجتماعی به اشتراک میگذارند، بهتر است فرصت و زمان مناسب برای عکسبرداری در اختیار آنان گذاشته شود، زیرا این عکسها میتواند عامل آشنایی و جذب جهانگردان آتی به کشور ما باشد.
در ارتباط با میزان رضایت جهانگردان از خدمات تور، بیشترین میزان رضایت این گردشگران در ایران از جاذبههای فرهنگی، مذهبی و تاریخی و بیشترین نارضایتیها از غذا، هتل، پروازها و فرودگاههای ایران بوده است. به جزئیات بیشتر در ادامه اشاره میشود:
- میزان رضایت از فرهنگ و مذهب ایرانی در برخورد با گردشگر چینی (69%)
بسیاری از نکات فرهنگی و مذهبی همچون پوشش متنوع بانوان ایرانی و مهماندوستی مردم برای گردشگران چینی بسیار جذاب است. - میزان رضایت از راهنمای ایرانی (51%)
در سالهای اخیر، تعداد راهنمایان چینیزبانی که گروههای توریستی را همراهی میکنند افزایش یافته است، ولی علاوهبر تسلط به زبان چینی، آشنا بودن راهنما به فرهنگ، عادات غذایی، علایق و سبک زندگی جهانگردان چینی نیز باید مورد توجه او قرار گیرد. درنتیجه، بهتر است برای راهنمایانی که قصد همراهی گروههای چینی را دارند، آموزشهایی در نظر گرفته شود تا راهنمایان خدمات بهتری به آنان ارائه دهند. - میزان رضایت از حمل و نقل داخلی (51%)
گرچه نکاتی همچون ساعت زدن در ایستگاههای پلیس راه، در مسیرهای بین شهری (که امکان دسترسی به سرویسهای بهداشتی و استراحت بینراهی را فراهم میکند) و توانایی رانندگان ایرانی در پیمودن مسیرهای طولانی، کوهستانی و ناهموار، از نظر گردشگران بسیار قابل توجه بوده است، ولی در دسترس نبودن چای و آب جوش در ماشین، فرسوده بودن بسیاری از اتوبوسهای گردشگری، غر زدن راننده برای دریافت انعام بیشتر، عدم رعایت قوانین رانندگی همچون سبقتهای غیرمجاز و روشن نکردن چراغ ماشین قبل از غروب آفتاب، از عوامل عدم رضایت آنها بوده است. - میزان رضایت از غذا (43 %)
یکی از مشکلات مهم گردشگران چینی، عادت نداشتن به غذاهای ایرانی و تکرار غذاهای مشابه در وعدههای غذایی است. باوجود چندین رستوران چینی در تهران و چند شهر دیگر، بهدلیل بالا بودن سطح قیمتها و عدم دسترسی در طول مسیر سفر، نمیتوان بیش از یک یا دو وعده از غذای چینی در مدت تور، استفاده کرد. در این صورت بهترین راه برای رضایت بیشتر گردشگران از غذا، استفاده از غذاهای ایرانی موردپسند گردشگران چینی و یا درخواست عرضۀ چند نوع غذای چینی در هتل و یا رستورانهای موردمراجعه است. لهذا با کمی مطالعه درمورد نحوۀ غذا خوردن چینیها، میتوان نزدیکترین غذاهای ایرانی به ذائقۀ آنها را برای گروههای چینی تدارک دید. ضمن اینکه میتوان با رستورانهای موردمراجعه هماهنگ کرد که طبخ چند نوع غذای چینی را یاد گرفته و آنها را به منوی خود در زمان مراجعۀ گردشگران چینی اضافه کنند. - میزان رضایت از هتل (4٢%)
در بسیاری ازهتلها و ا قامتگاههای کشور، بسیاری از استانداردهای بینالمللی رعایت نمیشوند و حتی قیمت تمامشدۀ اقامت در هتلهای ایران در مقایسه با برخی کشورهای توریستپذیر و بهخصوص چین گرانتر به نظر میرسد. درنتیجه معمولاً از نظر اقتصادی، قیمت تمامشدۀ تور ایران در مقایسه با سایر کشورها برای گردشگران چینی بالاتر است. علاوهبر قیمت، مواردی دیگر نظیر عدم برخورد مناسب با میهمانان توسط کارکنان، سرعت پایین در پذیرش گروهها و بینظمیهای اتفاقی درامور اجرایی- اداری هتل، عدم توجه به عرضۀ خدمات موردنیاز جهانگردان چینی، عدم دسترسی به اینترنت مناسب و پرسرعت، از مهمترین عوامل نارضایتی گردشگران چینی بوده است .... برای ادامه، به کتاب مراجعه کنید.
کتابهای مرتبط
آشنایی با فرهنگ، توریسم و جهانگردان کشور چین
110,000 تومانوزن | 0.5 کیلوگرم |
---|---|
نام مولف |
همیرا زمانی فراهانی |
شابک |
9786227239195 |
تعداد صفحه |
174 |
سال انتشار |
1400 |
نوبت چاپ |
اول |
قطع کتاب |
رقعی |
نوع جلد |
شومیز |