گذاشتن تأثیری خوب در اولین قرار ملاقات برای ایجاد رابطه با دیگران بسیار مهم است. در مسائل کاری، تأثیرگذاری در اولین قرار ملاقات برای ایجاد و برقراری شراکت و رابطهای سودمند و بادوام ضروری است. شاید طرف مقابل قصد کار کردن با شما را نداشته باشد اما شما باز باید همۀ سعی خود را در جلب نظر او بکنید و خود را بهترین جلوه دهید. به هر طریقی که باشد، چه رو در رو، چه پشت تلفن، چه در نامه یا ایمیل، باید تلاش کنید که هر آنچه در چنته دارید را بیرون بریزید تا فرد مقابل مجذوب شود. همۀ ما ممکن است با افرادی روبرو شویم که در همان برخورد اول مجذوب شده و دوست داشته باشیم آنها را بهتر بشناسیم یا با آنها وارد کار شویم. اکثر اوقات این افراد از یک سری قانونهای اصلی پیروی میکنند که باعث میشود بهترین تأثیر را در برخورد اول روی فرد مقابلشان بگذراند. در اینجا 6 نکتۀ اصلی و مهم در این زمینه را برایتان آوردهایم.
1. خوب لباس بپوشید
البته درست است که این روزها لباس پوشیدن در محل کار بسیار راحت شده است اما برای تأثیر گذاشتن، باید روی لباس پوشیدن دقت ویژه داشته باشید. لباستان را باید با تناسب محلی که به آنجا میروید و افرادی که با آنها ملاقات دارید انتخاب کنید. لازم نیست حتماً از لباسهای گران و مارکدار استفاده کنید اما حفظ تمیزی و مرتب بودن لباس مهم است.
2. واضح صحبت کنید
هنگام صحبت کردن با فرد مقابل، سعی کنید تا میتوانید کامل و مشخص حرف بزنید. ملاقات با فردی که حرفهایش را نفهمید، غیرقابل تحمل خواهد بود. آهنگ صدایتان ملایم ولی قابل فهم باشد. از درست و کامل تلفظ کردن کلمات واهمه نداشته باشید. سعی کنید تا آنجاکه میتوانید صحیح صحبت کرده و از صحبت کردن به زبان عامیانه جداً بپرهیزید. همیشه مؤدب و باوقار باشید.
3. اسم طرف مقابل را بهکرات بهكار برید
حتماً برایتان اتفاق افتاده است اگر کسی هنگام مکالمه اسمتان را مرتباً استفاده کند، شما احساس صمیمانهتری خواهید داشت. این کار نشان میدهد که شما حتی از اولین برخورد به فرد مقابل آنقدر توجه داشتهاید که اسمشان را حفظ کردهاید.
4. کمی هم شوخی کنید
شوخطبعی اگر بجا و درست استفاده شود، بسیار خوب است. یک لطیفه یا خاطرۀ بامزه خیلی سریع میتواند محیط را دوستانهتر کرده و جو خوبی ایجاد کند. امّا اگر مراقب نباشید و لطیفۀ بجا و مناسبی را انتخاب نکنید، همهچیز برعکس خواهد شد. به همین دلیل توصیه میکنم که برای جلسۀ اول، از تعریف لطیفه اجتناب کنید. میتوانید به جای آن مطلب یا خاطرهای جالب تعریف کنید.
5. شنوندۀ خوبی باشید
یک شنوندۀ خوب بودن آنقدر هم که همه تصور میکنند سخت نیست. درهنگام گفتگو با کسی، همۀ تلاشتان را بکنید که او متوجه شود که حرف¬هایش را فهمیده و خوب به او گوش میکنید. هرازچندگاهی میتوانید سرتان را به علامت تأیید تکان داده یا از عبارات «میفهمم، درست است یا............» استفاده کنید. راه دیگری که باعث خواهد شد او مطمئن شود که حرفهایش را گوش دادهاید این است که از او سؤال بپرسید.
6. بگذارید طرف مقابلتان مرکز توجه باشد
یکی دیگر از نکات مهمی که باید به آن توجه داشته باشید این است که هیچوقت خودتان را در رأس توجه قرار ندهید. اجازه بدهید طرف مقابلتان مرکز توجه باشد. بدترین اشتباهی که ممکن است مرتکب شوید این است که مدام درمورد خودتان صحبت کنید. با این کار، فرد مقابل تصور خواهد کرد که آدم خودخواهی هستید. از طرفتان بخواهید که درمورد خودش بیشتر صحبت کند. با اینکار باعث خواهید شد طرفتان بفهمد که به او توجه دارید و دیگر اینکه مطالب بیشتری درمورد او خواهید فهمید که در آینده به دردتان میخورد. با رعایت این 6 نکته، مطمئن باشید که در برخورد اول، بهترین تأثیر را روی فرد مقابلتان خواهید گذاشت.
با حرکات خود دیگران را به خود علاقهمند کنید
رفتار شما نسبتبه گفتارتان تأثیر بیشتری را بر روی افراد میگذارد. با حالتهایی که به خود میگیرید میتوانید به دیگران نشان دهید که چگونه باید با شما رفتار کنند و چه چیزهایی به شما بگویند. اگر میخواهید به آنها نشان دهید که آرام و راحت هستید و بهنوعی علاقهمند به ایجاد ارتباط هستید، باید بهکمک حرکات خود از آنها «استقبال» کنید. استقبال کردن بهمعنای این است که از خود تمایلات مثبت نشان دهید. در این قسمت، برخی از این حرکات را يادآور ميشويم.
1. لبخند زدن
مناسبترین راه برای نشان دادن علاقه و مهربانی به شخص مقابل، لبخند زدن است. اگر نتوانید لبخند را بر روی لبان خود نگه دارید، آنها تصور میکنند که شما علاقهای به ایجاد ارتباط و گفتگو با آنها ندارید و اساساً فرد گوشهگیری هستید.
2. تصدیق کردن
اگر بخواهید در گفتگوها بهصورت غیرکلامی موافقت و علاقۀ خود را به موضوع موردبحث اعلام کنید، میتوانید این کار را از طریق تکان دادن سرخود انجام دهید. اگر با این روش صحبتهای گوینده را تصدیق نکنید، او احتمالاً فکر میکند که شما با او مخالف هستید و یا هیچ علاقهای به گفتههای او ندارید.
3. متمایل شدن به جلو
خم شدن بهسمت شخص مقابل نشاندهندۀ علاقۀ شما به اوست و این امر را ثابت میکند که شما جذب او شدهاید و میخواهید با وی ارتباط نزدیکتر و صمیمیتری برقرار کنید. البته باید خیلی آرام و باوقار بهسمت او خم شوید، چرا که نزدیکی بیشازحد نوعی تجاوز و تعرض به حریم شخص دیگران محسوب میشود.
4. باز بودن
انداختن دستها بر روی هم، جمع کردن کف دستها، دست به سینه نشستن، جفت کردن کف دستها به هم و انداختن پاها بر روی هم بهطوریکه بخواهید بهنوعی از طرف مقابل دور شوید همهوهمه جزء حالتهای بسته به شمار میروند و نشاندهندۀ نوعی حالت تدافعی هستند، به این معنا که میخواهید از خود محافظت کنید و علاقۀ خاصی به برقراری ارتباط ندارید. ژستهای باز به خود بگیرید و با روی باز از طرف مقابل خود استقبال کنید تا بتوانید براساس مهربانی رابطهای صمیمی با او برقرار کنید.
کتابهای مرتبط
آداب، الگوهای رفتاری و اخلاق حرفهای در صنعت گردشگری
150,000 تومانوزن | 0.5 کیلوگرم |
---|---|
نام مولف |
جلال نصیریان |
شابک |
9786007127407 |
تعداد صفحه |
256 |
نوبت چاپ |
هشتم |
سال انتشار |
1400 |
قطع کتاب |
وزیری |
نوع جلد |
شومیز |