بریده‌های کتاب

برنامه‌ها و تجربه‌های موزه

برنامه‌های موزه برای جذب بازدیدكنندگان، اعضا و دیگر ذینفعان طراحی شده‌اند. هم‌زمان با اینکه مخاطبان موزه رشد میکنند و متنوع‌تر می‌شوند، برنامۀ جدیدی برای برآوردن نیازهای این مخاطبان، ایجاد می‌شود. به‌طور مشابه،‌ برنامه‌های موزه كه برای بخش‌های مخاطبان متنوع طراحی شده است، موجب رشد تعداد مخاطبان می‌شود. برنامه‌ها برای جذب كودكان و خانواده‌ها، بزرگسالان و جوانان، سالخوردگان، گروه‌های فرهنگی و داوطلبان طراحی شده‌اند. رشد هدایا و درآمدها نیز موجب ایجاد برنامه‌های جدید می‌شود. تحقیقات بازاریابی در شكل‌دهی برنامه‌ها و روش‌های ترفیع ‌آنها مشاركت دارد.
موزه‌ها، برنامه‌های متنوعی را پیشنهاد می‌دهند. این برنامه‌ها شامل سخنرانی، كلاس‌ها، بازگشایی نمایشگاه‌ها و انواع مختلف تورها می‌باشد.
موزه‌ها به ارائۀ برنامه‌های یادگیری رسمی و غیررسمی می‌پردازند كه شامل تورهای مسافرتی خود راهنما، دارای راهنما و دارای راهنمای صوتی برای گالری‌های موزه می‌باشد. موزه‌ها به بازدیدکنندگان اجازه می‌دهند اشیا را لمس كنند. موزه‌ها، برنامه‌های ملاقات با هنرمندان را فراهم می‌آورند كه اغلب موجب جذب جوانان می‌شود. بسیاری از موزه‌ها كلاس‌هایی در مدرسه فراهم می‌آورند كه دانش‌‌آموزان می‌توانند در آنها شركت كنند. مدارس دارای كتابخانۀ عمومی با موزه‌ها شراكت میکنند تا به اهداف آموزشی برتری دست یابند. برنامه‌های آموزشی آنلاین فرصت‌هایی را برای دانش‌آموزان فراهم می‌آورد تا نمایشگاه اطراف مناطق شهری و با اهداف اكتشافی برگزار شود و عناصر آن با كلكسیون‌های موزه در ارتباط هستند. همۀ موزه‌ها، برنامه‌های آموزشی را برمبنای كلكسیون‌ها، محتوا و تخصص خود ارائه می‌دهند. به‌طور فزاینده، آنها كلاس‌های آموزشی مداوم، كارگاه‌ها و استودیوها را برای بازدیدکنندگان و اعضای موزه فراهم می‌آورند. آنها همچنین به ارائۀ كنفرانس‌ها و نشست‌هایی می‌پردازند كه به‌طور گسترده افراد علاقه¬مند به موضوعات پژوهشی را جذب میکند. موزه‌های تاریخ و مكان‌های تاریخی عمدتاً رویدادهای مربوط به تعطیلات آخر هفته و تعطیلات فصلی را به‌عنوان روشی برای دست‌یابی به مخاطبان بیشتر، ایجاد حمایت اجتماعی و افزایش درآمد، به اجرا گذاشته‌اند.
موزه‌های بزرگ‌تر، برنامه‌ریزی‌های گسترده‌ای مانند كنسرت موسیقی، فیلم‌ها و مسافرت‌ها را ارائه می‌دهند. موزه‌های هنر معمولاً نمایشگاه‌های جدیدی را به‌همراه برنامه‌های شبانه برای مخاطبان به اجرا می‌گذارند. تعداد فزاینده‌ای از موزه‌های هنر، طبقۀ‌ دیگری از رویدادها را ایجاد كرده‌اند. گردهمایی‌های اجتماعی همراه با موسیقی و تئاتر برای گروه‌های هدف، مانند متخصصان جوان، كه می‌توانند از نقش و نگارهای یك موزه هنر لذت ببرند. گالری هنری كوركوران در واشنگتن، برنامه‌های متنوع اجتماعی ایجاد كرده كه با ویژگی‌های آموزشی همراه است و گروه‌های زیر را هدف قرار داده است: شهروندان سالمند، افراد ‌آفریقایی آمریكایی، متخصصان جوان و فعالان حوزۀ هنر و فرهنگ.
برنامه‌های ارتباطی برای موزه‌ها ضروری است، زیرا این برنامه‌ها موجب جذب حمایت‌های گسترده‌ای برای موزه خواهد شد. بدین ترتیب با مشاركت بخش‌های مختلف جامعه، میزان حمایت آنها از موزه نیز افزایش خواهد یافت. تعداد فزاینده‌ای از افراد سالخورده، رشد برنامه‌های مربوط به داوطلبان موزه‌ها را قوت بخشیده‌اند. افراد جوان نیز داوطلب موزه‌ها هستند. داوطلبان، نیازهای مهم موزه‌ها مانند تعیین جهت‌یابی، راهنمایی تورهای مسافرتی، كار در فروشگاه موزه و كار در تحقیقات میدانی و دیگر انواع تحقیق را برآورده میکنند. توسعه برنامه‌های جدید به یك موزه كمك میکند تا به مخاطبان بیشتر و گسترده‌تری دست یابد و آنها را جذب خود نماید. برنامه‌های جدید می‌توانند توسعه داده شود تا بخش‌هایی مانند اعضای گروه‌های قومی و فرهنگی كه مشاركت فعالی در بسیاری از فعالیت‌های موزه نداشته‌اند را جذب نمایند. چالشی كه موزه‌ها با آن روبه‌رو هستند، فراهم نمودن دامنه‌ای از برنامه‌هاست كه برای طیف گسترده‌ای از بازدیدكنندگان جذاب باشد. بسیاری از موزه‌ها فاقد معیارها و منابع لازم برای انجام همۀ امور برای تمامی افراد هستند. باوجود این، مدیران و كاركنان موزه‌ها باید دائماً دربارۀ نوع و کیفیت برنامه‌هایی كه موزۀ آنها ارائه می‌دهد، بیاندیشند. خودارزیابی منظم، مؤثر و كاراست. تحقیق دربارۀ نیازهای مخاطبان بالقوه نیز می‌تواند موجب ایجاد برنامه‌های جدیدی شود كه رشد مخاطبان را به‌همره آورد.

تجربه‌های موزه

مدیران و كاركنان موزه به‌طور فزاینده اهمیت ایجاد یك زمینه برای تجربه‌هایی كه نیازها و انتظارهای بازدیدكنندگان را برآورده سازد، را تشخیص می‌دهند. موزه‌ها، حداقل شش تجربه را ارائه میکنند. مهم‌ترین این تجربه‌ها، یادگیری و آموزش است و فلسفۀ وجودی موزه‌ها به همین دلیل است.
برنامه‌ها و تجربه‌های موزهتجربه‌های حاصل از موزه‌ها ممكن است بازدیدکنندگان را در تعدادی از ابعاد و دامنه‌ها درگیر سازد. هر تجربه ممكن است بر روی یك طیف، از غوطه‌ور تا تركیبی و از مشاركت فعال تا مشاركت انفعالی قرار بگیرد.

کتاب‌های مرتبط

مدیریت موزه

260,000 تومان
وزن 1 کیلوگرم
نام مولف

ابوالفضل صادق‌پور فیروزآباد, سید محمود میرعزیزی, مریم خلیل‌زاده مقدم

شابک

9786007127247

تعداد صفحه

406

سال انتشار

1393

نوبت چاپ

اول

قطع کتاب

وزیری

نوع جلد

شومیز

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *