بریده‌های کتاب

اعمال خوب در گردشگری

تغییرات اقلیمی و گرمایش زمین حقایقی هستند که دیگر قابل‌جدل نیستند. برای ما که در صنعت گردشگری مشغول به فعالیت هستیم، چالش اصلی اولویت‌بندی مسائل و اقدام به انجام اعمال خوب برای حل مسائل کنونی و کاهش آسیب‌های آتی به سیستم‌های جاندار و غیرجانداری است که تحت تأثیر گرمایش جهانی و افزایش جمعیت جهانی هستند.
یک دنیای جهانی‌شده و هم‌پیوند ازنظر فناوری، منادی فرصت‌ها و درعین‌حال چالش‌هایی است که عمل خوب در گردشگری را تسهیل می‌کند. ظهور جت‌های دورپرواز نمونه‌ای از این فرصت‌ها و چالش‌هاست.

با دموکراتیک و فراگیرتر شدن سفر و گردشگری در دنیای غرب در سایه افزایش سرانه ثروت، و نوآوری در فناوری، سفرهای تجملی و گردشگری پزشکی روزبه‌روز در حال گسترش هستند. بااین‌حال، حتی در گردشگری تجملی نیز شواهدی از اعمال خوب (احترام به دیگران و اهمیت قائل شدن برای آنان) مشاهده می‌شود. محبوب شدن فعالیت‌های انسان‌دوستانه توسط افراد مشهوری چون آنجلینا جولی باعث ترویج هرچه بیشتر اعمال خیرخواهانه در سفرهای تجملی توسط مسافران متمول شده است. سازمان‌های غیرانتفاعی و تورگردان‌ها، مشارکت بین این دو سر طیف (بسیار متمول و بسیار فقیر) را از طریق سازمان‌دهی تورهایی که اعمال خیرخواهانه بخش اصلی یا اختیاری تجربه سفر است، تسهیل می‌کنند.

تعامل چهره‌به‌چهره و تجربۀ مقصد سبب یادگیری، توسعۀ فضیلت‌های اخلاقی و پرورش خرد عملی در هنگام انجام اعمال خیرخواهانه می‌شود. زمانی‌که فرد با "دیگری" که دیگر بی‌نام نیست و بخشی از مفهوم انتزاعی بزرگ‌تر (فقر) نیست، تماس برقرار می‌کند، احترام به دیگران نیز تسهیل می‌شود. دیدن آسیب‌پذیری و انسانیت دیگران درهنگام تجربه غنای زیست‌محیطی و فرهنگی آنان، عامل مهمی در موفقیت تورهای تجملی نوع‌دوستانه است.

گونه‌های دیگری از گردشگری مانند گردشگری داوطلبانه و حامی فقرا نیز به وجود آمده‌اند که اعمال خوب در گردشگری را دنبال می‌کنند.

درنهایت، سه رویکرد تاریخی به اخلاق، راهی برای بررسی اخلاق در گردشگری پیش روی ما می‌گذارند (گردشگری خوب چیست و عمل خوب در گردشگری چه ویژگی‌هایی دارد). البته تحقیقات بیشتری برای ساخت یک چارچوب اخلاقی مستحکم نیاز است. چارچوبی که بگوید گردشگری باید چه کند و چگونه عمل خوب را تسهیل نماید.

توسعۀ گردشگری باید بر طراحی، خلق و مدیریت مکان‌های گردشگری تمرکز داشته باشد و توزیع برابر هزینه‌ها و منافع را بین ذی‌نفعان محلی-جهانی آن ممکن سازد، به دیگران احترام بگذارد (شامل انسان‌ها و غیرانسان‌ها) و شخصیت موردنظر ارسطو را در توسعه‌دهندگان مکان، عرضه‌کنندگان خدمات، سازمان‌های غیردولتی، گردشگران و ساکنان پرورش دهد. برای ادامه، به کتاب مراجعه کنید.

 

کتاب‌های مرتبط

اندیشه‌های فلسفی در گردشگری

188,000 تومان
وزن 0.5 کیلوگرم
نام مولف

جان ترایب

نام مترجم

جعفر باپیری

شابک

9786007127629

تعداد صفحه

250

سال انتشار

1395

قطع کتاب

رقعی

نوبت چاپ

اول

نوع جلد

شومیز

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *