بریده‌های کتاب

استیو جابز، نو آور در پیشنهاد‌ های جدید

بخشی از کتاب رهاورد کارآفرینان موفق

استیو جابز شرکت اپل را با استیو ووزنیاک تأسیس کرد. تحت هدایت جابز، این شرکت پیشگام تکنولوژی‌های انقلابی، ازجمله iPhone و iPad، بود. می‌توان گفت استیو جابز از تأثیرگذارترین افراد قرن 21 است، ازاین‌رو، سعی بر این بوده که به گشت‌و‌گذاری در زندگی وی بپردازیم. استیون پل جابز یک مخترع، طراح و کارآفرین ‌امریکایی بود که بنیان‌گذار، مدیر اجرایی و رئیس شرکت کامپیوتری اپل بود. محصولات انقلابی اپل، که شامل آیپاد و آیفون هستند، اکنون به‌عنوان دیکته تکامل تکنولوژی مدرن دیده می‌شوند. جابز در سال 1955 متولد شد و بعداز فارغ‌التحصیلی و بیرون آمدن از دانشگاه، مشغول به کار شد و آزمایش‌های مختلفی را، پیش‌از تشکیل اپل با استیو ووزنیاک، در سال 1976 انجام داد. جابز استودیو انیمیشن Pixar را راه‌اندازی کرد و سپس، بعد‌از بیش‌از یک دهه جدایی از اپل، دوباره به این شرکت بازگشت. جابز در سال 2011، پس‌از یک جنگ طولانی با سرطان پانکراس، جان خود را از دست داد.

دوران جوانی استیو جابز

جابز در 24 فوریه 1955 در شهر سانفرانسیسکو در ایالت کالیفرنیا متولد شد. او در منطقه مونتین ویوی کالیفرنیا، در منطقه‌ای زندگی می‌کرد که بعدها به‌عنوان دره سیلیکون شناخته ‌شد. جابز و پدرش درحوزه الکترونیک در گاراژ خانوادگی کار می‌کردند. پل به پسر خود، چگونگی جداسازی و بازسازی وسایل الکترونیک را نشان می‌داد، و این امر، به‌عنوان یک سرگرمی، موجب افزایش اعتمادبه‌نفس، جسارت کاری و همچنین، کشف استعدادهای وی ‌شد.

استیو ووزنیاک

وقتی که جابز در دبیرستان هوم استید ثبت‌نام کرد، با شریک آینده خود در شرکت کامپیوتری اپل، استیو ووزنیاک، که در دانشگاه کالیفرنیا، برکلی حضور داشت، آشنا شد. ووزنیاک در مصاحبه‌ای با شبکه پی‌سی ورلد در سال 2007 توضیح داد: «ما هر دو از الکترونیک و نحوه استفاده از چیپ‌های دیجیتال استفاده کردیم. مردم کمی ایده و استعدادی برای تراشه‌های الکترونیک داشتند.» ووزنیاک کامپیوترهای زیادی را طراحی کرده بود، بنابراین درزمینه الکترونیک و طراحی رایانه از جابز پیشی گرفت، اما هنوز هم منافع مشترکی داشتند که هر دو نسبت به چیزهایی که در جهان داشتند بسیار متفاوتند.

کامپیوتر اپل

جابز در سال 1976، هنگامی که 21 سال داشت، با کمک استیو ووزنیاک، اپل کامپبوتر را، در گاراژ خانواده جابز، تأسیس کرد. آن‌ها سرمایه کارآفرینی خود را با فروش اتوبوس وولکس واگن جابز و ماشین حساب محبوب ووزنیاک به دست آوردند. جابز و ووزنیاک، با دموکراتیزه کردن تکنولوژی و ساخت ماشین‌های کوچک، ارزان‌تر، بصری و قابل‌دسترس برای مصرف‌کنندگان روزمره انقلابی در صنعت کامپیوتر به وجود آوردند. ووزنیاک مجموعه‌ای از رایانه‌های شخصی را ایجاد کرد و هر رایانه را 666 دلار به فروش رساند. اپل در این شرکت در حدود 774000 دلار به دست آورده است. سه سال پس‌از انتشار دومین مدل اپل، اپل II، فروش این شرکت 700 درصد افزایش یافت و به 139 میلیون دلار رسید.

در سال 1980، اپل کامپیوتر به یک شرکت عمومی تبدیل شد و ارزش سهام آن 1/2 میلیارد دلار در اولین روز عرضه آن بود. چندین محصول بعدی اپل در معرض نقص‌های قابل‌توجه طراحی بود. آی‌بی‌ام به‌طور ناگهانی، در فروش، از اپل پیشی گرفت و اپل مجبور شد با دنیای تجاری آی‌بی‌ام.پی‌سی رقابت کند. در سال 1984، اپل مکینتاش را روانه بازار کرد. اما باوجود فروش مثبت و عملکردی برتر، نسبت‌به رایانه‌های شخصی آی‌بی‌ام، مکینتاش هنوز سازگار با آی‌بی‌ام نبود. درنهایت، استیو در سال 1985، اپل را ترک کرد.

پیکسار

در سال 1986، جابز یک شرکت انیمیشن‌سازی از جورج لوکاس خرید، که بعدها تبدیل به استودیوی انیمیشن پیکسار شد. در ابتدا، با اعتقاد به پتانسیل پیکسار، درآمد 50میلیون دلاری خود را در این شرکت سرمایه‌گذاری کرد. این استودیو برای تولید فیلم‌های بسیار محبوب، مانند داستان اسباب‌بازی، پیدا کردن نمو و شگفت‌انگیزان، کارش را ادامه داد. فیلم‌های پیکسار مجموعاً 4 میلیارد دلار درآمد داشته است. این استودیو در سال 2006 با والت دیزنی ادغام شد و بزرگ‌ترین سهامدار آن استیو جابز بود.

شرکت نکست

پس‌از ترک اپل در سال 1985، جابز یک شرکت سخت‌افزاری و نرم‌افزاری جدید، به‌نام نکست، را راه‌اندازی کرد. این شرکت تلاش خود را به‌منظور فروش سیستم عامل تخصصی خود به جریان اصلی بازار ‌امریکا انجام داد و اپل درنهایت، این شرکت را، در سال 1996 به‌مبلغ 429 میلیون دلار، خرید. در سال 1997، جابز به‌عنوان مدیر اجرایی اپل، به‌عنوان سمت اصلی خود، برگزیده شد. جابز همان‌طورکه موفقیت اپل را، در دهه 1970، پایه‌گذاری کرد، احیاء این شرکت را در دهه 1990، به‌عهده داشت.

بازسازی اپل

در سال‌های پس‌از آن، اپل محصولات انقلابی را، به‌عنوان مکبوک ایر، آیپاد و آیفون، معرفی کرد، که همه آن‌ها تکامل تکنولوژی را اعلان می‌کردند. تقریباً بلافاصله پس‌از آنکه اپل محصول جدیدی را عرضه کرد، رقبا برای تولید فناوری‌های مشابه به رقابت پرداختند. گزارش‌های ماهانه اپل در سال 2007، به‌طور قابل‌توجهی بهبود یافت و اپل رتبه دوم بزرگ‌ترین خرده‌فروش موسیقی در ‌امریکا شد. اپل همچنین رتبه شماره یک را، در فهرست مجلات فورچون (شرکت‌های موردتحسین آمریکا) و همچنین رتبه یک را در میان شرکت‌های فورچون، برای بازگشت به سهامداران، به دست آورده است.

نبرد جابز با سرطان

در سال 2003، پزشکان دریافتند که او یک تومور عصبی عضلانی دارد که یک فرم نادر از سرطان پانکراس است. جراحی جابز برای نه ماه به تعویق افتاد و هیئت‌مدیره اپل را عصبی کرد. مدیران می‌ترسیدند سهامداران درصورتی‌که بدانند مدیر اجرایی اپل بیمار است، سهام خود را خارج کنند. اما درنهایت، هیئت‌مدیره بیماری او را، برای سهامداران، شفاف ساختند. در سال 2004، او عمل جراحی موفقیت‌آمیزی داشت. در اوایل سال 2009، گزارش‌های مربوط به کاهش وزن جابز منتشر شد، برخی پیش‌بینی کردند که بیماری او بازگشته است. چند روز بعد، او به‌مدت شش ماه بازنشسته شد. جابز گفت، مسائل مربوط به سلامت او پیچیده‌تر از آنچه فکر می‌کرد است. در ژانویه 2011، جابز اعلام کرد او از رفتن به به نزد پزشک خودداری می‌کرده است. در ماه اوت، او از سمت مدیرعاملی شرکت اپل، استعفا داد و تیم کوک را ترک کرد و در ماه اکتبر، درگذشت.

کتاب‌های مرتبط

رهاورد کار آفرینان موفق

150,000 تومان
وزن 0.5 کیلوگرم
نام مولف

امیرحسین اخوان مفرد, رحمن عابدین‌زاده نیاسر, مائده منصوری

سال انتشار

1400

نوبت چاپ

اول

تعداد صفحه

230

شابک

9786227239669

قطع کتاب

رقعی

نوع جلد

شومیز

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *