بریده‌های کتاب

از سلامت فکرتان دفاع کنید

قدردانی و سپاسگزاری پادزهر واقعی نگرانی است؛ و کمک کردن به همنوعان قطعاً درمان فوق‌العاده‌ای برای ترس است. اجازه دهید توضیح دهم.
پیش از هر چیز، هیچ بخش کاملی در مورد سلامتی نمی‌تواند بدون صحبت از آمادگی ذهنی (وجود بدنی سالم همراه با ذهنی ناسالم چه فایده‌ای دارد؟) تکمیل شود. محافظت از وضعیت سلامت ذهنی شما همچنین زندگی فیزیکی‌تان را بالا می‌برد؛ بنابراین بیایید به چند مورد از توصیه‌های من برای حفظ روانشناسی شما در اوج مطلق خود بپردازیم.
انسان‌ها دارای یک سوگیری ذاتی نسبت به مسائل منفی هستند. ذهن شما و من به‌طور خودکار برنامه‌ریزی شده است تا محیط اطراف‌مان را بررسی کنیم و فعالانه روی تهدیدات تمرکز کنیم. این گرایش شناختی هزاران سال پیش که با خطرات بی‌‌رحمانه‌ای در محیط خود مواجه بودیم، به ما کمک می‌کرد. این غریزه تکاملی به اجدادمان اجازه داد تا زنده بمانند؛ اما اکنون ببرهای دندان شمشیری از بین رفته‌اند، احتمال دور شدن از گروه و گرسنگی بسیار کمتر شده و خطر کشته شدن توسط یکی از اعضای یک قبیله غیردوستانه تقریباً به صفر نزدیک است.
بااین‌حال، ما همچنان از میل و گرایش ذهنی خود برای جستجوی مشکلات، ماندن در ناامیدی‌ها و اهمیت دادن بسیار بیشتر به موقعیت‌های منفی نسبت به موقعیت‌های مثبت روزمره‌مان رنج می‌بریم.
● ما نشخوار ذهنی می‌کنیم در مورد یک اظهارنظر ناخوشایندی که به ما شده است (و گاهی سال‌ها آن را به خاطر می‌آوریم) و تمام ستایش‌هایی را که دریافت کرده‌ایم فراموش می‌کنیم.
● ما روی ویژگی‌های آزاردهنده یک همکار تمرکز می‌کنیم تا ویژگی‌های دوستانه او.
● ما دائماً تجربیات آسیب‌زا را دوباره مرور می‌کنیم به‌جای اینکه آن‌ها را رها کنیم و به جلو حرکت کنیم و از موهبت‌های لحظه حال لذت ببریم.
● ...ما دو برابر بیشتر تمایل داریم از انجام کاری که می‌تواند زندگی‌مان را به‌شدت غنی کند اجتناب کنیم (به علت ترس از دست دادن آنچه داریم)، نسبت به اینکه لذت کسب پاداش‌هایی که رفتار جدید به همراه خواهد داشت را تجربه کنیم (لطفاً این جمله را دو بار بخوانید).
برای بازآفرینی سوگیری منفی‌گرایی خود به سمت یک تمرکز مثبت‌تر، به‌منظور دستیابی به شادی بسیار بیشتر و تندرستی روانی بهتر، چهار شیوه منظم را به شما پیشنهاد می‌کنم:
تمرین اول مثبت‌اندیشی: یک پاراگراف «چگونه این وضعیت می‌توانست بدتر باشد» بنویسید. در دفترچه یادداشت خود، چندخطی را توصیف کنید که چگونه سناریویی که شمارا آزار می‌دهد می‌تواند به‌شدت بدتر از این باشد. این کار، تفکر شمارا از حالت مسمومیت به حالت سپاسگزاری تغییر می‌دهد و برای شما درک بهتری از مشکلات‌تان فراهم می‌کند.
تمرین دوم مثبت‌اندیشی: در «لذت بردن و قدر لحظات را دانستن» مهارت پیدا کنید. بسیاری از ما با چنان سرعتی در زندگی خود پیش می‌رویم که گویی در حال فرار از یک آتش‌سوزی بزرگ هستیم. تقویم‌مان را تا سر حد انفجار پر می‌کنیم، وسواس به خرج می‌دهیم تا بهره‌وری را در هر ساعت بیداری خود به حداکثر برسانیم و از چیزهایی غفلت می‌کنیم که می‌دانیم برای یک زندگی کامل، ضروری هستند؛ مانند گپ زدن آنلاین با افرادی که حتی آن‌ها را دوست نداریم. روانشناسانِ مثبت‌نگر دریافته‌اند که شادترین و سالم‌ترین افراد یک ویژگی مشترک دارند: آن‌ها «لذت بردن و قدر لحظات را دانستن» را جزو اولویت‌های خود قرار می‌دهند. این بدان معناست که وقتی اتفاق خوبی می‌افتد، سرعت خود را کم می‌کنند و از آن لذت می‌برند. به‌طور فعال و مداوم، زمان بگذارید تا نعمت‌های خود را با ذهن‌آگاهی قدر بدانید و به آن‌ها فکر کنید، حتی اگر این نعمت‌ها به‌سادگی یک فنجان قهوه خوب در صبح، سقف بالای سرتان، یا کودکی باشد که عاشق خنده است.
تمرین سوم مثبت‌اندیشی: گفت‌وگوهای درونی‌تان را بهبود ببخشید. اکثر ما هرگز آن‌طور که با خودمان صحبت می‌کنیم، با دیگران به‌تندی سخن نمی‌گوییم. با خودتان مهربان‌تر باشید؛ به خودتان بیشتر برای کارهای خوبی که انجام می‌دهید افتخار کنید، به خاطر وفاداری به خودتان، تأییدیه و اعتبار بدهید و به خاطر تمام کارهایی که در مسیر بهتر شدن انجام می‌دهید خود را شایسته تحسین بدانید. شما بر بسیاری از چالش‌ها غلبه کرده‌اید، به بسیاری از موفقیت‌های خوب دست یافته‌اید و برای بسیاری از افراد منبع دلگرمی بوده‌اید. با خودتان به‌گونه‌ای صحبت کنید که منعکس‌کننده‌ی این پیشرفت باشد.
تمرین چهارم مثبت‌اندیشی: فعالانه یاری‌رسان دیگران باشید. بخشیدن تمام‌وکمال خود در راستای خدمت به همنوعان، رهایی کامل از نگرانی، افکار منفی و اضطراب است. به‌طور فعال و مداوم از خود بپرسید، «چگونه می‌توانم زندگی دیگران را بهتر کنم؟» و سپس با اقدامات مناسب آن را به مرحله عملی شدن برسانید. ماهاتما گاندی توصیه کرده است: «بهترین راه برای یافتن خود، گم کردن خود در خدمت به دیگران است».
هرچه بیشتر این چهار تمرین اصلی مثبت‌اندیشی را انجام دهید، بیشتر مسیرهای عصبی خود را بازسازی می‌کنید و بر سوگیری منفی‌گرایی که مانع شادی، سرزندگی و آرامش شما می‌شود غلبه خواهید کرد.

کتاب‌های مرتبط

ثروتی که با پول نمی‌توان خرید (هشت عادت پنهان ثروتمندان)

485,000 تومان
وزن 0.5 کیلوگرم
نام مولف

رابین شارما

نام مترجم

علی سلامی

شابک

9786225923393

تعداد صفحه

530

سال انتشار

1403

نوبت چاپ

اول

قطع کتاب

رقعی

نوع جلد

شومیز

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *