PSS نمونۀ دیگری از سیستمهای مدیریت آموزشی است که اطلاعات لازم را، در زمان موردنیاز، در اختیار کاربر قرار میدهد. سیستم پشتیبانی عملکرد با ارائۀ این اطلاعات و پشتیبانی متعاقب آن، این امکان را به کاربر میدهد تا با دسترسی سریع به اطلاعات، بهترین روشها و خطمشی را برای تکمیل فعالیت خود به کارگیرد؛ فعالیتی که ممکن است تاکنون انجام نداده باشد. برخی از این سیستمها، با ایجاد یک دستور «چطور»، آموزش گامبهگام کاربر را، بدون نیاز به دانش و زمینۀ قبلی، ممکن میسازند. مثال سادۀ سیستمهای الکترونیکی پشتیبانی عملکرد، نرمافزارهای مالیات بر درآمد است که برای بررسی مالیاتهای سالیانه استفاده میشوند و کاربرهای مبتدی را، بدون نیاز به یادگیری کدها و نحوۀ بهکارگیری برگههای مالیاتی، در ادارۀ امور مالیاتیشان راهنمایی میکنند. البته درصورتیکه کاربر به اطلاعات بیشتری نیاز داشته باشد، در این نرمافزار، منابع اطلاعاتی لازم، پیشبینیشده و قابلدسترسی است، اما بهندرت این آموزشها لازم میشوند، چون کاربرها صرفاً میخواهند که فرایند بازگشت مالیاتیشان انجام شود. یکی دیگر از ابزارهای سیستم مدیریت آموزشی، ایجاد امکان «شبیهسازی نرمافزاری» است. شبیهسازی دیداری، که تعاملی است برای آموزش بهکارگیری یک دستگاه بهگونهای که امکان مونتاژ و جداسازی اجزای مختلف دستگاه بهصورت مجازی فراهم شود، پدیدۀ جدیدی در فنّاوری است که ابزار آموزشی مؤثر و قدرتمندی را در اختیار کاربر قرار میدهد. در این مورد، با استفاده از فنّاوری ابزارمحور و نمایش پیچیدهای از یک دستگاه، که همانند سیستم واقعی عمل میکند، میتوان نتایج آموزش را بهبود بخشید.
نظام پشتیبانی عملکرد الکترونیکی، بهعنوان نسخۀ مدرن روش استاد-شاگردی، ابتدا در سازمانهای صنعتی، تجاری و پزشکی به کار گرفته شد. این نظام عموماً در زمینههای پشتیبانی کارکنان فروش، خودروسازی، خدمات بیمه، برنامهریزی مالی، تشخیص بیماری و مراقبتهای پیشگیرانه و سپس، در نظامهای تعلیم و تربیت، برای پشتیبانی تدریس معلمان و یادگیری فراگیران به کار میرفت و درنهایت، اثربخشی این روش، در مقایسه با کارآموزی متداول، مورد تأیید قرار گرفت.
ظهور ابزارهای پشتیبانی عملکرد موجب تغییرات عمده در یادگیری و مدیریت دانش شده است. این در حالی است که برای آموزشهای استاندارد رودررو، جایگزینهای متفاوتی ارائه میدهند. درحالحاضر، موج روندهای فنّاوری (تلفن همراه، ابر، دادههای بزرگ و اینترنت اشیا) سیستمهای پشتیبانی عملکرد را بیشتر از همیشه در دسترس و قدرتمند ساخته است. باتوجهبه این نوشتار، ما اکنون شاهد ظهور فنّاوریهای PSS و متدولوژیهای مرتبط با آن هستیم که دارای اثرات شگفتآور و مؤثری (برای فراگیران) برای دسترسی به اطلاعات هستند.
چرا سیستم پشتیبانی عملکرد بسیار مهم شده است؟ زیرا موجب افزایش سرعت انجام کسبوکار میشود و درنهایت نیاز به زمان کمتری برای کسب مهارتهاست. PSS وابستگی به آموزش برای بهبود عملکرد را کاهش داده و بهعنوان یک سیستم کمککننده به کارکنان، برای کاهش زمان درگیری آنها برای یادگیری نحوۀ انجام کار استفاده میشود و برای در نظر گرفتن صلاحیت موردنظر در محیطهای کاری پیچیده، ظاهر شده است.
مزایای یک سیستم پشتیبانی عملکرد
بهطور معمول، پشتیبانی از عملکرد به کارکنان کمک میکند تا هنگام انجام کار، متکی به خود باشند و وظایف محوله را بهخوبی انجام دهند. نظام پشتیبانی عملکرد الکترونیکی محتوای پشتیبانی و ابزارهای لازم درزمینۀ شغلی را ارائه میدهد. نظام پشتیبانی عملکرد الکترونیکی باید زمینۀ شغلی کامپیوترمحور و ابزارهای مناسب برای انجام مؤثر وظایف شغلی توسط کارکنان را فراهم سازد تا حس انجام دادن در آنان شکل بگیرد.
نظام پشتیبانی عملکرد الکترونیکی باید به کسب دانش و بهترین فعالیتها و توزیع آنها در میان کل سازمان کمک کند. بهعنوان مثال، کارکنان با استفاده از منابع پشتیبانی موجود در این نظام، به انجام تکالیف شغلی موردنظر خود میپردازند و کاری که به اتمام رسیده و نتیجۀ موردنظر را کسب کرده است میتواند بر تجربیات موجود نظام و... افزوده شود و در دسترس سایر کارکنان قرار گیرد. تحت تأثیر این نتایج، اکثر سازمانها درحالِحاضر از این روش جدید، بهعنوان جایگزین کارآموزی برای پشتیبانی عملکرد انسانی در محیط شغلی، استفاده میکنند تا به مزایایی ازقبیل بهبود عملکرد کارکنان، تسهیل تصمیمگیری کارکنان، ارتقای رضایت کارکنان، افزایش سرعت یادگیری بهموقع در حین انجام شغل، بهبود کاهش زمان و هزینۀ کارآموزی، تقویت بهرهوری و افزایش سرمایۀ انسانی در سازمان، دست یابند.
PSS در شرایط طبیعی کار استفاده میشود، بنابراین کارمند با بازخوردی که درزمینۀ انجام کار ایجاد میشود، کار را یاد میگیرد. با استفاده از آن، کارمند میتواند بدون قطع جریان کار، به اطلاعات و ابزارهای مفید دسترسی پیدا کند. PSS با طراحی مناسب میتواند لایههایی از قابلیت را برای جایگزینی جمعیت متنوع، ازجمله سازگاری برای تفاوتهای زبانی، و سطح مهارت در کار، فراهم کند. برخی از وظایف نیز میتوانند بهکمک آن خودکار شوند. درواقع، PSS ویژگیهای یک سیستم جایگزین برای آموزش کارکنان را داراست.
سیستمهای پشتیبانی عملکرد موبایل
خواستههای اخیر در محل کار، نیازمند سازمانهایی است که این سیستمهای پشتیبانی عملکرد را در دستگاههای تلفن همراه تعبیه کنند و در دسترس افراد قرار دهند. مزیت این امر این است که دستگاه تلفن همراه چیزی است که بهطور مداوم، کارکنان از آن استفاده میکنند؛ بنابراین، کارکنان میتوانند اطلاعات را، در زمان موردنیاز، درحالِ انجام کار، بر روی دستگاهی که همیشه همراهشان است، یعنی دستگاه تلفن همراه خود، دریافت کنند. بهعنوان مثال:
- دانش موردنیاز در زمان و مکان موردنیاز؛
- اطلاعات موجود در پلتفرمهای متعدد، بنابراین هر دستگاه میتواند به آن دسترسی داشته باشد؛
- قابلیتهای صوتی و تصویری برای دسترسی به اطلاعات مربوط به محصول و سایر اطلاعات؛
- ذخیرهسازی آفلاین، پس آن اطلاعات درصورت نیاز میتوانند ذخیره شده و قابل استفادۀ مجدد باشند.
باتوجهبه سخنان گری، پشتیبانی عملکرد باید با یکپارچه کردن فرایند یادگیری و عملکرد بهصورت توأمان، شرایط عملکرد فوری را، بدون کمترین پشتیبانی خارجی، برای افراد فراهم کند و بهترین روشها را برای توانمند کردن افرادی که نمیدانند درمورد وظایف خود چهکاری انجام دهند و به چه صورت عملکنند، نهادینه کند. پشتیبانی عملکرد تلفن همراه تمام مزایای فوق را دارد و البته یک مزیت بیشتر هم ایجاد میکند و آن اینکه بهعنوان یک گوشی هوشمند کوچک، این امکانات را فراهم میکند.
کتابهای مرتبط
منابع انسانی دیجیتال
230,000 تومانوزن | 1 کیلوگرم |
---|---|
نام مولف |
دبوراه ودیل |
نام مترجم |
ابوذر آقائی کردشامی, میرعلی سیدنقوی |
شابک |
9786225923041 |
تعداد صفحه |
312 |
سال انتشار |
1401 |
نوبت چاپ |
اول |
قطع کتاب |
وزیری |
نوع جلد |
شومیز |