بریده‌های کتاب

جهانگردهای ورودی و ویژگی‌های آنان

آمار سالانه جهانگردهای ورودی در زمان حال و سال‎های گذشته، باید به‌عنوان یک شاخص رشد کلی و سطح جهانگردی، مشخص شود. علاوه‌براین، برای محاسبه رشد و نزول فصلی تعداد جهانگردها باید جداول ماهانه تهیه شود. ویژگی‌ها و دیدگاه‌های جهانگردهای ورودی در فصل‌های مختلف نیز باید تا حد ممکن مشخص شوند.
مبدأ ـ ملیت و کشور برای جهانگردهای بین‌المللی و منطقه‌ای و شهر ساکنان محلی برای جهانگردهای داخلی، اطلاعاتی ضروری در راستای اهداف بازاریابی‌اند. کشور و ملیت ساکنان محلی باید ثبت شود؛ زیرا تعداد زیادی از مردم وجود دارند که به‌طور دایمی در کشورهایی غیر از کشوری که تابعیت آن را دارند، زندگی می‌کنند. برای مثال، تعداد زیادی از پناهندگان در سراسر جهان به مدت طولانی در خارج از کشورشان زندگی می‌کنند. برخی از این پناهندگان مانند کارکنان خارجی، از سطح بالای اقتصادی ـ اجتماعی برخوردارند و تمایل زیادی دارند که در کشورها و یا مناطقی که مجبور به اقامت هستند و در آن به سر می‌برند، سفر کنند.
هدف از بازدید ـ هدف از بازدید مقوله‏های گذران تعطیلات، تجارت، درس خواندن، مأموریت اداری/ سیاسی، بازدید از دوستان و خویشاوندان و گاهی اوقات سایر گروه‌بندی‌هایی را که به موقعیت محلی وابسته هستند شامل می‏شود. رجعت ساکنان محلی (یا بازگشت از تبعید) باید به‏عنوان یک مقوله جدا از جهانگردهایی که اقامت کوتاه دارند در نظر گرفته شود. هدف از بازدید به‌عنوان یک داده در بازاریابی و برنامه‌ریزی تسهیلات، مهم و ضروری است.
مدت اقامت ـ مدت اقامت بر اساس تعداد شب‌های سپری شده در منطقه، در ارتباط با میزان استفاده از تسهیلات و مجموع هزینه‌های جهانگردها عامل مهمی به شمار می‌رود.
سن، جنس و تعداد اعضای خانواده‌ که با هم مسافرت می‌کنند ـ این‌ها در تعیین تصویر کلی جهانگردی برای اهداف بازاریابی و برنامه‌ریزی تسهیلات جهانگردی ویژگی‌های مهمی هستند. سن، می‌تواند در قالب گروه‌های سنی کلی دسته‌بندی شود؛ زیرا بسیاری جهانگردها ممکن است نخواهند سن واقعی‌شان را اعلام کنند.
نوع شغل و سطوح درآمد ـ نوع شغل به گروه‌هایی مانند مدیریتی، فنی، کارکنان ماهر، زنان خانه‌دار، دانشجویان و بازنشستگان تعمیم داده می‎شود. میزان درآمد هم می‌تواند گروه‌بندی شود (هرچند که بیشتر افراد دوست ندارند میزان واقعی درآمدشان را بگویند). این‌ها عناصر مفیدی برای تنظیم اهداف بازاریابی و برنامه‌ریزی هستند.
به کجا مسافرت کردند و در طول سفر در کجا اقامت گزیدند ـ مکان‌های بازدید شده و نوع و نام اقامتگاه مورد استفاده، اطلاعات مهمی برای اهداف برنامه‌ریزی هستند.
تعداد دفعات بازدید ـ اینکه اولین بار و یا چندمین بار است که کشور/ محلی را بازدید می‌کنند، لازم است ثبت شود. به خصوص در مورد جهانگردهایی که برای تعطیلات می‌آیند، زیرا تکرار بازدیدها نشان‌دهنده وجود علایق پایدار در مقصد است.
مسافرت‌های فردی یا گروهی ـ آگاهی از اینکه جهانگردها به‌تنهایی مسافرت می‌کنند یا گروهی، برای اهداف بازاریابی، امر مهمی است و با الگوهای هزینه و تسهیلات مورد استفاده در ارتباط است.
الگوهای هزینه ـ ثبت مجموع مبالغ هزینه شده توسط هر جهانگرد و توزیع این هزینه‌ها، بر اساس نوع اقامتگاه، غذا، نوشیدنی، خرید، حمل و نقل عمومی، گشت‌ها و هزینه‌های متفرقه، برای آن‌که بتوانیم تأثیر اقتصادی جهانگردی را تعیین کنیم و اطلاعاتی را در راستای پیشنهاد راهکارهایی برای افزایش هزینه‌کرد جهانگردی تنظیم کنیم، مهم و ضروری است. الگوهای هزینه می‏تواند از طریق ارزیابی ویژه جهانگردها به بهترین نحوه تعیین شود. علاوه بر این می‎توان برای به دست آوردن تخمینی از هزینه‌های ناخالص گردشگران از شیوه کنترل حساب هتل‌ها، رستوران‌ها، کارگزاران گشت‌ها، رسیدهای خرده‌خرید و جداول تبدیل ارز خارجی به پول داخلی (در مورد جهانگردهای خارجی) استفاده کرد.
دیدگاه و میزان رضایت بازدید‌کننده ـ تشخیص میزان رضایت و دیدگاه بازدید‌کننده درباره کشور و منطقه و جاذبه‌های جهانگردی آن، به‌ویژه خدمات و تسهیلات جهانگردی، به‌طور کلی اطلاعات با ارزشی را برای توسعه جهانگردی بر اساس تمایل کنونی بازار، فراهم می‌کند (بر اساس نتایج این ارزیابی، ممکن است این نتیجه حاصل شود که لازم نیست تغییری انجام شود). این اطلاعات می‌تواند از طریق ارزیابی ویژه‌ای که به‌طور معمول شامل الگوها و ویژگی‌های هزینه‌کرد جهانگردان نیز مورد توجه می‌شود، به بهترین شیوه به دست آید. رابطه و همبستگی تمامی این عناصر در تجزیه و تحلیل، مورد توجه قرار می‎گیرند. علاوه بر این، چنین ارزیابی‎ای می‏تواند شامل سؤالاتی مرتبط با علایق جهانگردان برای توسعه آتی باشد و این که آیا دوست دارند در آینده، باز هم به این مقصد باز گردند.
می‌توان اطلاعات اساسی برای جهانگردهای بین‌المللی را از طریق کارت‌های مهاجرت (که هنگام سوار و/یا پیاده شدن از کشتی و هواپیما به آنان داده می‎شود) به دست آورد. در صورتی که این کارت‎ها به دقت طراحی و جدول‌بندی شوند، دستیابی به داده‎های اولیه مورد نیاز را تسهیل خواهند کرد. همچنان که پیش‌تر اشاره شد، ارزیابی هزینه‌ها، دیدگاه‌ها و سایر ویژگی‌های جهانگردان، ضروری است. این ارزیابی‌ها به‌طور معمول از نقطه حرکت جهانگردها (مانند فرودگاه‌ها)، سازماندهی شده و می‌تواند بر اساس یک نمونه‌گیری انجام شود. اما باید این ارزیابی به دقت انجام شود تا بتواند تفاوت‌های فصلی مناطق جهانگردی را در نظر گیرد. ارزیابی ورود گردشگران در طول فصل‌های مختلف سال یک امر ضروری است. به دست آوردن اطلاعات مربوط به جهانگردهای داخلی دشوارتر است؛ زیرا آن‌ها از طریق مهاجرت (عبور از مرزها) حرکت نمی‌کنند و باید بررسی‌های ویژه در مورد آنان انجام شود. جهانگردهای داخلی ممکن است در محلی که در آن اقامت می‎کنند یا در اطراف جاذبه‌های عمده ارزیابی شوند.
برای ارزیابی الگوهای مسافرت، ممکن است سؤالاتی در سرشماری‌های ملی یا منطقه‌ای جمعیت مطرح شود. در برخی مناطق، ارزیابی خانگی برای تعیین الگوهای مسافرت جهانگردهای داخلی و استفاده ساکنان محلی از جاذبه‌ها و تسهیلات جهانگردی ضروری است. تدارک ارزیابی‌های اختصاصی و مجزا برای گردشگرهای داخلی و بین‌المللی در سازماندهی و بودجه‌بندی مطالعات برنامه‌ریزی لازم و ضروری به نظر می‌رسد. برای ادامه، به کتاب مراجعه کنید.

کتاب‌های مرتبط

برنامه‌ریزی توسعه جهانگردی رویکردی همپیوند و پایدار

175,000 تومان
نام مولف

دکتر حمید ضرغام بروجنی

شابک

9789642827374

تعداد صفحه

296

سال انتشار

1393

نوبت چاپ

پنجم

قطع کتاب

وزیری

نوع جلد

شومیز

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *